Šport 23. júl 2018

ŠK Slovan vstúpil do ligy presvedčivým víťazstvom v Zlatých Moravciach


Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do nového ročníka Fortuna ligy víťazstvom 4:1 na pôde Zlatých Moraviec v nedeľňajšom dueli 1. kola.

Tréner úradujúceho vicemajstra Martin Ševela spravil oproti odvetnému stretnutiu prvého predkola Európskej ligy len jednu zmenu v zostave, keď Aleksandara Čavriča na pravej strane zálohy nahradil Boris Cmiljanič.

Vedenia sa napriek tomu ujali domáci, keď v 14. min rozvlnil sieť Šullovej bránky Jakub Brašeň. Radosť miestnych fanúšikov však trvala len krátko, už o minútu neskôr vyrovnal Dávid Holman. Do kabín obidva tímy odchádzali za nerozhodného stavu.

V druhom polčase boli "belasí" aktívnejší ako súper a hernú prevahu pretavili aj do úspešnej koncovky. Gólovo sa presadili Boris Cmiljanič v 54. a striedajúci Vukan Savičevič v 63. min. Jednoznačný triumf Slovana zavŕšil v 72. min Andraž Šporar.

Tréner Martin Ševela po zápase povedal: ,,V prvom polčase sme to neboli my. Hrali sme na veľa prihrávok, súper stíhal dostupovať a dostal sa aj do vedenia.

Bleskurýchle sme však reagovali vyrovnávajúcim gólom. V druhom polčase to bol Slovan, aký by sme chceli vidieť. Dali sme tri góly a bola tam jasná dominancia."

Zápas sa zlomil v 55. minúte, keď slovanisti zúročili aktívny vstup do druhého dejstva. Boris Cmiljanič zužitkoval prihrávku Mohu a jeho navonok nenápadná strela zo šestnástkového oblúka vyvolala výbuch belasej radosti.

„Vystrelil som tesne popri nohe brániaceho hráča, brankár tak loptu zbadal až na poslednú chvíľu. Snažil som sa namieriť čo najpresnejšie k pravej žrdi, čo sa mi aj podarilo.

Po tréningu ešte často individuálne trénujem streľbu, čo sa mi dnes vyplatilo. Dať víťazný gól mužstva v úvodnom ligovom zápase, to je niečo úžasné. Som veľmi šťastný,“ zneli na klubovom webe prvé slová šťastného strelca, ktorý si otvoril gólový účet vo Fortuna lige.

V 2. kole Fortuna liga Slovan v nedeľu 29. júla od 19.00 h privíta na Pasienkoch FK Železiarne Podbrezová.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:1). Góly: 14. Brašeň – 15. Holman, 55. Cmiljanič, 63. Savičevič, 74. Šporar. Rozhodovali: Glova – Weiss, Hrčka, ŽK: Orávik, Urgela, Ľupták - Willar, 2856 divákov.

ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Dimitrijevič, Udeh, Banovič, Chren - Ľupták (68. Cassado)– Orávik, Ďubek (79. Švec), Ewerton, Brašeň – Urgela (68. Richtárech).
Slovan Bratislava: Šulla – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij –Delgado Villar - Cmiljanič (76. Dražič), Holman, Rabiu (60. Savičevič), Moha (85. Hološko) – Šporar.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter