Šport 2. september 2018

ŠK Slovan uspel aj v Žiline a stále je bez prehry


Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili 1:0 v Žiline nad MŠK v sobotňajšom stretnutí 7. kola Fortuna ligy. Jediný gól padol po štandardnej situácii v 69. min, keď hlavičkou namieril presne Kornel Saláta.

Belasí v tabuľke zostávajú bez prehry prví so ziskom 17 bodov, druhý DAC Dunajská Streda má o dva body menej.

Martin Ševela, tréner Slovana ocenil cenné víťazstvo svojich zverencov. ,,Bol to veľmi zaujímavý zápas z oboch strán, mal slušné tempo. Hneď v úvode sme sa dostali do šance, vstup bol z našej strany dobrý a taký, ako sme si ho predstavovali.

Súper postupne prevzal hru, vytvoril si nejaké pološance, my sme mali tiež možnosti na skórovanie. V polčase sme nabádali hráčov, aby sa neuspokojili iba s remízou a som rád, že chlapci našli mentálnu silu, aby zápas vyhrali.

Teší ma, že sme sa presadili zo štandardky. Sme radi, že sme proti výbornému súperovi zvíťazili a pred reprezentačnou pauzou bude viac pokoja na prípravu do ďalších zápasov. Na našej hre je vždy čo zlepšovať, ale tri body, ktoré sme chceli, sú naše."

Ako je známe futbalisti Slovana Bratislava neobhája triumf v Slovnaft Cup-e. Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu na svojom mimoriadnom štvrtkovom zasadnutí totiž skontumovala výsledok zápasu 3. kola Slovenského pohára medzi TJ Iskr Hornými Orešanmi a Slovanom (0:2) na 3:0 v prospech domáceho tímu.

Dôvodom bol neoprávnený štart Marina Ljubičiča, ktorý v tomto ročníku Slovnaft Cup-u už nastúpil za DAC Dunajská Streda v rovnakej fáze Slovnaft Cupu na pôde MŠK Púchov (5:2).

,,Nebolo jednoduché hráčov pripraviť na tento zápas po tom, čo sa udialo počas týždňa. V pohári už cieľ nesplníme, no v lige pôjdeme jednoznačne za tým, aby sme boli majstri. Hráčov sme sa snažili psychicky podporiť, aby zabudli na to, čo sa udialo a mysleli len na Žilinu.

Myslím si, že sa to podarilo, výsledok hovorí sám za seba a rovnako môžem vysloviť spokojnosť s viacerými individuálnymi výkonmi. Chalani išli do kŕčov a až na dno síl, aby tu dnes uspeli,“ dodal ešte M. Ševela.

Osobnosťou sobotňajšieho zápasu pod Dubňom bol Kornel Saláta, ktorý strelil víťazný gól a zároveň v závere na čiare zastavil hlavičku domáceho Gerebenitsa.

Kornel po zápase vyšiel z kabíny očividne unavený, ale zároveň s úsmevom na tvári. „Pred zápasom sme si povedali, že ideme vyhrať a ako jedno mužstvo musíme zabojovať za klub. Všetkých nás hnevalo, čo sa stalo minulý týždeň, čas už však nevrátime.

Mohli ste vidieť, že sme na ihrisku skutočne bojovali ako jeden tím. Naše víťazstvo je zaslúžené,“ povedal skúsený obranca bezprostredne po stretnutí.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0). Gól: 69. Saláta. Rozhodovali Ziemba – Kováč, Bobko, ŽK: Škvarka – Savičevič, Nono, Dražič, 3364 divákov.

Žilina: Volešák – Anang, Kaša, Susnjar, Sluka – Fazlagič – Káčer, Škvarka (85. Bičachčjan) – Tomič (80. Balaj), Boženík, Holúbek (71. Gerebenits)

Slovan: Greif – Apau, Saláta, Bajrič, Božikov – Nono (88. Laczkó) – de Kamps, Savičevič (76. Ljubičič), Dražič – Šporar, Moha (90.+ Hološko)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter