Šport 1. december 2019

ŠK Slovan predstavil unikátne filmové dielo k veľkému jubileu


ŠK Slovan Bratislava, najúspešnejší a najpopulárnejší slovenský futbalový klub v tomto roku oslávil 100. rokov založenia a pri tejto príležitosti sa v piatok 29. novembra uskutočnila v jednom z bratislavských kín slávnostná premiéra dokumentárneho filmu k tomuto veľkému jubileu.

Autormi filmu sú historik Tomáš Černák a projektový manažér ŠK Slovan Stanislav Kramarič, režisérom Martin Štetina.

Belasé legendy si spolu s ďalšími pozvanými hosťami a hráčmi A-tímu v piatok ako prvé vychutnali unikátne filmové dielo. Dokumentárny film 100 rokov klubu v takmer hodinovej minutáži pútavou formou mapuje najvýznamnejšie okamihy storočnej histórie najúspešnejšieho slovenského klubu.

Už čoskoro bude na trhu dostupná limitovaná edícia filmu na DVD a USB. Film si budete môcť zakúpiť už na jednom z decembrových domácich zápasov ŠK Slovan.

,,Som presvedčený a verím tomu, že projekt dokumentu mal úspech a bude sa páčiť všetkým, ktorí ho uvidia“ povedal projektový manažér ŠK Slovan Stanislav Kramarič

,,Myšlienka predstaviť takýto dokument vznikla asi pred rokom, pracovali sme s množstvom archívnych materiálov a urobili sme kopec rozhovorov s rôznymi ľuďmi, lebo história Slovana je skutočne dlhá a veľká. Bola to náročná cesta, ale stále za to,“ vysvetľuje režisér Martin Štetina.

,,Začíname v podstate niekde na prelome rokov 1918, 1919 a končíme až v súčasnosti pri otvorení nového Tehelného poľa.

Takže diváci skutočne dostanú jeden obrovský dlhý bohatý príbeh dejín ŠK Slovan Bratislava, ktoré sú zároveň aj dejinami Slovenska a bývalého Československa ,“ vraví známy historik Tomáš Černák.

Nie je ľahké zachytiť v jednej hodine toľko okamihov a úspechov, ktoré Slovan získal. Tvorcovia však aj vďaka bardovi slovenskej športovej žurnalistiky Jozefovi Kšiňanovi vytvorili plynulý príbeh, ktorý pútavou formou prevedie diváka celou históriou klubu.

,,Dokument je úžasne spracovaný, verím, že všetkých našich priaznivcov poteší, zachytáva všetky obdobia histórie nášho klubu.

Som veľmi rád, že takéto niečo vzniklo a myslím si, že všetci, ktorí uvidia tento film budú spokojní.

Slovan je na dobrej ceste, v tomto roku sme získali rekordný deviaty majstrovský titul, postúpili sme do skupinovej fázy Európskej ligy a urobím všetko preto, aby sme boli ešte úspešnejší,“ hovorí generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý zo svojej pozície podporil projekt dokumentárneho filmu.

,,Od zajtra by už tento dokument mali púšťať všetkým mládežníkom v našej akadémii, aby konečne začali chápať, za aký veľký klub s obrovskou históriou a tradíciou hrajú. A aké úspechy dosiahol,“ myslí si legendárny brankár Alexander Vencel st., ktorý v marci symbolicky otváral nové Tehelné pole.

,,Keď si to všetko dobre uvedomím, tak my sme len také zrniečka prachu oproti tomu, čo všetko dokázali a preskákali si naši predchodcovia. Myslím si však, že naše aktuálne mužstvo tiež výkonmi na ihrisku dokazuje, že si veľmi váži hrať za Slovan a obliekať jeho dres,“ vyhlásil brankár a slovenský reprezentant Dominik Greif.

(mv)

Foto: www.slovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter