Šport 3. december 2018

ŠK Slovan je už v predstihu jesenným víťazom


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa stali v predstihu držiteľmi jesenného primátu v najvyššej slovenskej súťaži 2018/2019.

„Belasí“ po sobotňajšom presvedčivom víťazstve 3:0 na ihrisku v Myjave proti „domácemu“ AS Trenčín majú po predposlednom jesennom 17. kole na čele tabuľky Fortuna ligy 43 bodov.

Druhá Dunajská Streda po remíze 2:2 v Žiline zaostáva za Slovanom o 8 bodov. V mrazivom počasí na ľudoprázdnom štadióne v Myjave si "belasí" išli za troma bodmi od úvodu stretnutia.

Nerozladilo ich ani pätnásťminútové oneskorenie úvodného výkopu. Andraž Šporar sa po chybe stopérov ocitol v samostanom úniku a v 7. min otvoril skóre.

Do prestávky zvýšil na 2:0 Marin Ljubičič a sk&o acute;re zavŕšil po prihrávke Aleksandara Čavriča Moha.

Tréner ŠK Slovan Martin Ševela mohol po zápase vyzdvihnúť dobrý výkon svojho mužstva. ,,Lepšie sme sa prispôsobili chladnému počasiu a náročnému terénu.

Mali sme výborný vstup do zápasu, keď sme už v siedmej minúte otvorili skóre a do prestávky sme mali ešte dostatok šancí, aby bol náš náskok výraznejší než dvojgólový.

Hráčov sme cez polčas upozorňovali, že súper po prestávke prestrieda a bude riskovať, pričom sme sa chceli vyhnúť scenáru z Nitry, kde sme nezachytili vstup do druhého polčasu a strachovali sme sa o výsledok.

Dnes to bolo presne naopak. Výborne fungovala defenzívna činnosť v podaní celého nášho mužstva, podali sme z odpovedn ý, disciplinovaný výkon a zároveň sme boli nebezpeční smerom do ofenzívy.

Súpera sme pustili len do náznakov príležitostí, naopak, naše víťazstvo mohlo byť ešte výraznejšie. Išli sme sem s cieľom zavŕšiť stopercentnú jesennú bilanciu na ihriskách súperov a to sa nám podarilo.

Sme jesennými majstrami, ale to je len polovica cesty, rozhodujúce je poradie na konci súťaže, nie v jej polovici. Dnes sa tešíme z víťazstva a plne sa koncentrujeme na posledné jesenné kolo so Žilinou."

Po príchode z Dunajskej Stredy odohral Marin Ljubičič siedmy ligový duel za "belasých", gólovo sa presadil druhýkrát.

,,Keď útočíme, tak si vpredu hľadám voľný priestor a pohybom si pýtam loptu. Dávid Holman mi poslal skvelú prihrávku. Prebral som si loptu a už som len namieril k žrdi.

Z gólu sa teším, no prvoradé je, aby Slovan vyhrával, až potom sa môžeme pozerať na štatistiky jednotlivcov," skonštatoval 30-ročný chorvátsky stredopoliar a k sobotňajšiemu myjavského súboju s Trenčínom ešte dodal:

"Ihrisko bolo zasnežené a predovšetkým zľadovatené. V šatni sme si pred zápasom povedali, že na takomto teréne potrebujeme hrať najmä jednoducho a bez zbytočných chýb.

Do bodky sme to preniesli do zápasu, hrali sme rozumne a nič sme si nekomplikovali. Mohli sme vyhrať aj výraznejším rozdielom, proti Trenčínu je však 3:0 skvelý výsledok." . 

AS Trenčín - Slovan Bratislava 0:3 (0:2). Góly: 7. Šporar, 27. Ljubičič, 59. Moha. Rozhodovali: Prešinský - Vorel, Jenčura, ŽK: Yem, Mance (obaja Trenčín), 367 divákov.

AS Trenčín: Hrdlička – Yem, Šulek, Kleščík (46. Mance), Skovajsa – El Mahdioui – Van Arnhem, Ubbink – Bukari, Čatakovič (79. Paur), Sleegers (70. Kvocera)

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, de Kamps - Čavrič (79. Dražič), Holman (84. Nono), Moha (89. Savičevič) – Šporar

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter