Šport 12. júl 2018

ŠK Slovan chce v Moldavsku vyhrať


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v stredu dopoludnia odleteli do Moldavska, kde ich čaká úvodný zápas v kvalifikácii Európskej ligy 2018/19 proti domácemu tímu Milsami Orhei.

V stredu majú hráči na programe predzápasový tréning, ktorý sa uskutoční na ihrisku v Orhei v čase výkopu zajtrajšieho duelu.

Belasí absolvovali bezproblémový, približne deväťdesiatminútový let špeciálom. Výprava je ubytovaná v Kišiňove, odkiaľ je to 50 kilometrov do Orhei.

Výhodou môže byť, že prvý zápas Slovan odohrá na ihrisku súpera.„Vnímam to ako miernu výhodu. Od začiatku sa budeme snažiť diktovať tempo hry.

Pokiaľ strelíme minimálne jeden gól, tak to bude výborné, pretože nám to uľahčí pozíciu smerom do odvety. Cieľ je jasný – vytvoriť si takú pozíciu, aby sme pred odvetou boli k postupu bližšie než súper,“povedal Martin Ševela na margo zajtrajšieho duelu.

Tréner belasých má k dispozícii takmer kompletný káder. Kvôli zraneniam budú chýbať traja hráči. „Zranení sú Adam Laczkó, Milan Rundič a Jurij Medveděv, ktorý bol účastníkom autonehody a má zlomenú ruku.

Jurij našťastie neutrpel vážnejšie zranenie, no v najbližších dňoch určite nebude k dispozícii.“

Moldavský šampión z roku 2015 a úradujúci držiteľ národného pohára 2018 Milsami Orhei by nemal byť pre ŠK Slovan neprekonateľnou prekážkou.

Na rozdiel od bratislavského tímu sú však zverenci trénera Viačeslava Rusnaca v plnom súťažnom zaťažení, keďže moldavská liga má za sebou už 14 kôl a Orhei figuruje na druhom mieste s 30 bodmi, má trojbodový odstup na lídra Šerif Tiraspoľ. ,

,Milsami sme už mali možnosť vidieť v ich ligových zápasoch. Tento tím ma výbornú defenzívu, hráči sú po fyzickej stránke na zaujímavej úrovni. Ich obrana pracuje kompaktne, koncom júna remizovali v šlágri so Šerifom Tiraspoľ 0:0, takže kvalita v tíme určite je.

Budeme musieť byť obozretní, uvidíme, aké tam bude počasie a v akom stave bude ihrisko," vraví ďalej Martin Ševela, ktorý ešte poznamenal:

,,Na našom štýle hry, založenom na kombinačnom futbale, nebudeme nič meniť. Samozrejme, treba sa adaptovať na miestne špecifické podmienky.

Chceme v Moldavsku zvíťaziť a utvoriť si čo najlepšiu východiskovú pozíciu do odvety."

Zápas FC Milsami Orhei - ŠK Slovan Bratislava je na programe vo štvrtok 12. júla od 19.00 h, odvetný duel sa uskutoční vo štvrtok 19. júla o 18.30 h na bratislavských Pasienkoch.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter