Šport 17. február 2018

ŠK Slovan Bratislava s posilami za veľkými cieľmi


Vysoké ambície, posilnený a na slovenské pomery určite najsilnejší káder a strata deviatich bodov na vedúci Spartak Trnava.

S týmto všetkým budú počas jarnej časti útočiť futbalisti ŠK Slovan Bratislava na titul v slovenskej Fortuna lige, ktorú začne v nedeľu 18. februára zápasom 20. kola v Michalovciach.

Aj napriek zimným olympijským hrám, o tlačovú konferenciu rekordného slovenského majstra bol medzi médiami veľký záujem.

Kabína belasých zažila výraznú obmenu. Do tímu pribudlo deväť nových hráčov a piati odišli.

Tréner Martin Ševela, ktorý prišiel na Pasienky vlani v októbri si nové posily pochvaľuje. ,,Pre každého kouča je výhoda, keď si na každý post môže vybrať z dvoch-troch kvalitných futbalistov.

Noví hráči výborne zapadli do mužstva, ich prístup je veľmi dobrý, už to len treba preniesť do ligy.

Dúfam, že sa v čo najkratšom čase aklimatizujú, aby sme čím skôr hrali tak ako chceme. Na sústredení v Turecku sme mali vytvorené výborné podmienky.

Trénovali sme na vynikajúcich hracích plochách a odohrali sme prípravné duely s kvalitnými súpermi.

Tréner Martin Ševela

Na jar chceme ukázať dominantný herný prejav, vyťažiť z každého duelu maximum a určite skončiť na takom mieste v tabuľke, ktoré nám zabezpečí účasť v Európskej lige 2018/2019.

S pánom Kmotríkom sme si jasne zadefinovali ciele, ktoré sú dlhodobejšie s vidinou toho, aby bol Slovan uznávaným klubom na európskej scéne,“ vraví M. Ševela.

Slovan si zvolil cestu nakupovania zahraničných futbalistov, lebo najlepších domácich mu konkurencia je ochotná predať iba za neprimerané finančné čiastky, neraz od 1 milióna eur a vyššie.

S legionármi chce v blízkej budúcnosti preraziť nielen na domácej, ale aj medzinárodnej scéne.„Žiadny tlak nepociťujeme a ani si ho nepripúšťame.

Vôbec nemá zmysel sa nechať rozladiť očakávaniami médií či futbalovej verejnosti. Ak by sme mali deväť bodový náskok alebo boli obhajcovia titulu, potom by sme mohli hovoriť o nejakom tlaku.

My sme momentálne v pozícii, keď nemáme čo stratiť a môžeme len získať.

Trnava už viac ako štyridsať rokov nezískala titul, pričom má všetko o vo svojich rukách,“ uviedol na neformálnom stretnutí s novinármi viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml..

Ivan Kmotrík ml.

Novinkou v tomto ročníku je atraktívny formát nadstavby. Po troch kolách, ktoré zostávajú do konca základnej časti, sa liga rozdelí na dve polovice. Horná si zahrá o titul, spodná o záchranu.

„Je to premiéra atraktívnejšieho modelu súťaže. My sa na nadstavbu pripravujeme aj smerom k fanúšikom.

Od 1. februára sme spustili bilbordovú kampaň na zápas Slovan – Žilina, ktorý považujeme za vyvrcholenie základnej časti.

Kampaň bude pokračovať aj v marci a apríli, aby sme tak oslovili široké spektrum fanúšikov a ukázali, že je o čo bojovať.

Na všetky domáce duely nadstavby sme pripravili už známy koncept fanzóny s bohatým programom, ktorý odtajníme vždy tesne pred zápasom,“ povedal marketingový riaditeľ ŠK Slovan Tomáš Straka.

Klub pripravil aj unikátnu akciu na permanentky na sezónu 2018/19. „Už pripravujeme permanentné vstupenky na novú sezónu.

Prezradím, že permanentka bude obsahovať všetky zápasy na Pasienkoch s výhodou, že fanúšik, ktorý si ju zakúpi, bude mať exkluzívne predkupné právo vybrať si miesto na novom štadióne.

Zároveň takýto fanúšik získa aj výhodnejšiu cenu novej permanentky a bude mať garantovanú exkluzívnu prehliadku nového štadióna,“ uzavrel Tomáš Straka.

Prišli: Kenan Bajrič (NK Olimpija Ľubľana), Boris Cmiljanič (voľný hráč - naposledy SD Huesca), Ricky van Haaren (voľný hráč - naposledy AS Trenčín), Jurij Medveděv (FK Senica - zostáva v doterajšom klube na hosťovaní), Moha (Olimpik Doneck), Nono (Diósgyori VTK), Arťom Suchockij (voľný hráč - naposledy Zorja Luhansk), Andraž Šporar (FC Bazilej), Michal Šulla (FK Senica).

Odišli: František Kubík (ukončenie zmluvy), Jakub Mareš (Zaglebie Lubin), Samuel Šefčík (hosťovanie v FK Senica), Juraj Kotula a Marek Rigo (hosťovanie v FC ViOn Zlaté Moravce).

Káder Slovana pre jarnú časť Fortuna ligy:

brankári: Dominik Greif, Michal Šulla, Frederik Valach,

obrancovia: Boris Sekulič, Milan Rundič, Diamantis Chouchoumis, Erik Čikoš, Kornel Saláta, Arťom Suchockij, Adam Laczkó, Vasil Božikov, Kenan Bajrič,

stredopoliari: Vukan Savičevič, Joeri de Kamps, Moha, Lukáš Droppa, Ibrahim Rabiu, Filip Oršula, Nono, Ricky van Haaren, Dávid Holman, Mitchell Schet, útočníci: Andraž Šporar, Filip Hološko, Róbert Vittek, Aleksandar Čavrič, Boris Cmiljanič.

Milan Valko

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter