Šport 24. november 2019

ŠK Slovan Bratislava je už v predstihu jesenným víťazom


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si doma gólmi slovinského reprezentanta Andraža Šporara poradil so Sereďou 2:0 a na čele tabuľky majú pred DAC Dunajská Streda už deväťbodový náskok. Keďže pred zimnou prestávkou sú na programe už len dve fortunaligové kolá, belasí sa v predstihu stali jesenným víťazom.

 

A.Šporar v akcii

Belasí natiahli víťaznú sériu v domácej lige už na číslo päť. Emócie po víťazstve nad Sereďou boli snáď ešte výraznejšie než po zápasoch, kde je o osude rozhodnuté niekedy už v prvom polčase. Teraz padli góly až v závere, o to chutia tri body lepšie a vtedy sa viac ocenia, aké sú dôležité.

,,Bol to ťažký zápas. Sereď hrala aktívne v obrane, takže sme to mali náročné. Z našej strany to nebolo ideálne, cením si tieto body, lebo výkon nebol dobrý. Vieme aj chceme hrať lepšie, ale po tých výsledkoch z iných zápasov sme radi za tri body, zvýšili sme náskok v tabuľke. Čaká nás náročný záver jesene, päť zápasov za pätnásť dní, verím, že ich zvládneme a cez zimu si trochu oddýchneme,“ povedal tréner Slovana Ján Kozák ml.

 

Ľjubičič

„Vieme, že dnes sme neodohrali náš najlepší zápas. Je znak sily tímu, že aj keď nehráme perfektne, tak zvíťazíme 2:0. Takto sa vyhráva liga. Naši priami konkurenti zaváhali, naopak, my sme vďaka víťazstvu zvýšili náskok už na deväť bodov. Myslím si, že práve takéto zápasy na konci rozhodnú o tom, či získate titul alebo nie,“ povedal Andraž Šporar po stretnutí.

 

ŠK Slovan Bratislava - ŠKF iClinic Sereď 2:0 (0:0)

Góly: 77. a 82. Šporar. Rozhodovali: Marhefka - Weiss, Ádám, ŽK: Holman, Ljubičič (obaja Slovan), 4371 divákov

 

Slovan: Šulla - Pauschek (81. Medveděv), Abena, Božikov, De Marco - Ljubičič, Nono (65. Rabiu) - Daniel, Holman, Dražič - Ratao (65. Šporar)

 

Sereď: Iliev – Dabó, Ba, Hučko, Slaninka – Pankaričan (85. Rorič), Lukáčik - Iván, Špehar (65. Louka), Ventúra - Morong (87. Cleber)

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter