Šport 30. október 2018

Siedmy ročník tenisového turnaja osobností GAGA GEDUR OPEN 2018 mal opäť výbornú úroveň


Už siedmy ročník prestížneho tenisového turnaja osobností GAGA GEDUR OPEN 2018, sa odohral 27. októbra na tenisových dvorcoch ProSet v bratislavskej Petržalke.

Turnaj v roku 2012 založil a organizuje riaditeľ Bratislavského hudobného divadla Teatro Wüstenrot, hudobník, dirigent, režisér, producent Rudolf Geri.

Už tradične sa na deblovom turnaji schádzajú osobnosti z mediálneho, umeleckého i podnikateľského prostredia. Na turnaji sa zišlo 32 hráčov, ktorí si medzi sebou zmerali sily najskôr v štyroch kolách. V nich si každý zahral s iným spoluhráčom.

Do prvej šestnástky postúpili tí, ktorí si v súbojoch (hralo sa na jeden víťazný set bez výhod), nazbierali najviav bodov, či gemov. Potom už každý hráč získal jediného „stabilného“ partnera, s ktorým sa mohol dostať až do finále...

Tenisový turnaj GAGA GEDUR OPEN je od svojho začiatku bohatý na partnerov. Tentokrát, podobne ako minulý rok, boli medzi nimi Wüstenrot, rodinné vinárstvo Polák winery, Husacina u Gálika.

Novým partnerom sa stalo devínske vinárstvo Víno Mrázik. Mediálnym partnerom bol opäť Bratislavský kuriér.

Víťazstvo na siedmom ročníku si napokon, po dramatických súbojoch vybojovala dvojica Erik Mikurčík a Ondrej Gajdoš (na snímke nižšie v modrých bundách)Vo finále zvíťazili nad párom Rudolf Geri – Andrej Harman 6:2. Tretia pozícia patrí dvojici Jozef Šatara a Ľubo Juhaniak.

Tí porazili pár Marián Korec a Vlado Kittler 6:3. Šestica hráčov získala trofeje v podobe krásnych pohárov, vína a vecných cien.

Už tretí rok sa turnaj neobišiel bez hlavného rozhodcu turnaja Tomáša Kohajdu (na snímke vpravo), ktorý prísne, ale spravodlivo dohliadal na regulárnosť hier i celej súťaže.

Vďaka patrí Soničke Ba, ktorá vytvorila domácke, priam rodinné zázemie v tenisovom areáli ProSet, a ďalej aj „vybavovačovi“ a turnajovému fotografovi Davidovi.

Prvý krát v histórii turnaja sa do bojov medzi chlapmi zapojila aj žena, Alexandra Bachratá. A hrala skutočne výborne! Až v osemfinále podľahla, spolu s Mišom Kocúrom, dvojici Šatara – Juhaniak.

Na turnaj tento rok prijali pozvanie a zahrali si: Erik Mikurčík, Andrej a Jozef Harmanovci, Ctibor Gajdoš, Jozef Šatara, Peter Bielik, Dag Daniš, Ján Mistrík, Marián Slovák, Marian Korec, Palo Horka, Vlado Kittler, Peter Nágel, Libor Navarčík, Ondrej Gajdoš, Gustáv Murín, Rudolf Jánoš, Michal Kocúr, Miloš Števove, Juraj Burian, Majo Elefant, Ľubo Juhaniak, Jozef Pekarovič, Dušan Driensky, Braňo Zorkócy, Štefan Gašparovič, Alexandra Bachratá, Martin Kordoš, Peter Vodička, Dušan Petráš, Rudo Geri, Robert Lattacher.

História tenisového turnaja osobností sa začala datovať v roku 2012, kedy sa hráči stretli vo Viničnom, na dvorcoch pána Gálika. Išlo o areál reštaurácie Marianna.

Prvý ročník GAGA GEDUR OPEN 2012 - Viničné

Na uplynulých ročníkoch turnaja GAGA GEDUR OPEN, sa na turnaji ďalej vystriedalo mnoho ďalších osobností z kultúrneho, umeleckého, mediálneho i podnikateľského prostredia. Do súťaže zasiahli raz, alebo aj viackrát napríklad aj spevák Robo Opatovský, herec Peter Kočiš, profesor Ferdinand Devínsky, dirigent Dušan Štefánek, hudobník Peter Niňaj, spevák a skladateľ Pavol Hammel, televízny novinár Dušan Gabáni, riaditeľ Markízy Matthias Setele, bývalý futbalista Ľubomír Luhový a ďalší. Čestným nehrajúcim kapitánom turnaja bol niekoľkokrát aj hokejová legenda - Jozef Golonka.

(rl)

Foto: BK, archív Gedur Open

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter