Šport 13. august 2018

Prvá strata Slovana, doma iba remizoval s Nitrou


Futbalisti Slovana Bratislava sa nenaladili na odvetu v 3. predkole Európskej ligy proti Rapidu Viedeň víťazne, na domácom ihrisku len remizovali s FC Nitra 1:1 v nedeľňajšom stretnutí 4. kola Fortuna ligy.

Úvodný gól zápasu strelil po prihrávke Tomáša Kóňu Nigérijčan v službách tímu spod Zobora Abdulrahman Taiwo. Aspoň bod pre Slovan zariadil v úplnom závere Slovinec Andraž Šporar.

Belasí nebodovali naplno vôbec v prvom stretnutí sezóny. V tabuľke sú na prvej priečke s 10 bodmi, s lepším skóre pred Dunajskou Stredou.

Samozrejme, tréner ŠK Slovan Martin Ševela nebol spokojný s výsledkom. Na tlačovej besede po zápase povedal: ,,Z našej strany nebol najmä prvý polčas dobrý.

Chýbali predovšetkým pohyb stredových hráčov a podpora krajných obrancov. Krídla neboli také ťahové, ako by sme chceli. Absentovala hra dopredu, aj keď sme si vypracovali šance, ktoré by sme mali premieňať.

Je to o efektivite, pokiaľ by sme dali góly, bolo by to úplne iné. Súper skóroval hneď z prvej šance. Do druhého polčasu sme museli urobiť zmeny, Moha bol priamočiarejší a veľmi nebezpečný.

Chalani išli nabudenejší, videl som túžbu a väčšiu energiu, že chcú niečo urobiť so zápasom. Podarilo sa ná m streli ť iba remízový gól. Nitra hrala vyrovnanú partiu v Žiline, takisto s Dunajskou Stredou.

Príležitostí v ligovom zápase sa musíme chopiť lepšie. Chceli sme zvíťaziť, nepodarilo sa nám to, máme iba bod. Liga je dlhodobá, ale mrzí nás strata dvoch bodov."

Slovinský útočník Andraž Šporar strelil už deviaty súťažný gól v tejto sezóne a štvrtý vo Fortuna lige. 

„Je dobré, že sme v závere vyrovnali a tak sme získali aspoň bod. Celkovo sme však sklamaní, lebo v prvom polčase sme za bezgólového stavu mali veľa šancí.

Nanešťastie, svoje príležitosti z prvého polčasu som nevyužil, čo ma veľmi mrzí. Súper potom skóroval z jedinej nebezpečnej situácie a razom sme museli doťahovať stratu. Remíza nie je koniec sveta, má však trpkú príchuť,“ vraví Šporar.

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 1:1 (0:1). Góly: 88. Šporar - 44. Taiwo. Rozhodovali: Sedlák - Benko, Hrmo, ŽK: Fábry, Hroššo (obaja Nitra), 1192 divákov.

Slovan: Greif - Apau, Saláta, Laczkó, Suchockij - Savičevič (46. Holman), De Kamps (69. Čavrič) - Hološko, Rabiu, Cmiljanič (46. Moha) - Šporar

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec - Taiwo, Kóňa, Šimončič, Kotrík - Fábry (86. Machovec), Vestenický (78. Steinhübel)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter