Šport 3. apríl 2018

Podpora najväčším talentom vytrvalostnej atletiky


Aktuálna situácia na poli vytrvalostnej atletiky nie je príliš prajná pre talenty, ktorých ambície siahajú ďalej ako len víťaziť v lokálnych pretekoch.

Nepriaznivá situácia bez zadefinovania dlhodobejších vízií a perspektív pre športovcov či systematické zvýhodnenia podmienok na tréning posúvajú atlétov s medzinárodnými a olympijskými ambíciami do veľmi ťažkej situácie.

Aj z týchto dôvodov atletický klub Bratislava Marathon Sport Club (BMSC) preorientoval svoju pozornosť na vytváranie podporujúceho zázemia talentovaným športovcom, aby tak podporil rozvoj ich profesionálnych ambícií.

Našou dlhodobou víziou je rozvoj slovenskej atletiky v oblasti stredných a dlhých behov prostredníctvom výchovy a združovania existujúcich a mladých talentovaných atlétov, vytvárať im profesionálne zázemie na rozvoj a zabezpečiť tak kvalitných reprezentantov Slovenska na významných domácich a zahraničných podujatiach“, hovorí Pavol Holéczy, výkonný manažér klubu.

Počas uplynulých mesiacov klub intenzívne hľadal partnerov a finančné prostriedky na to, aby mohol vo svojich začiatkoch podporiť vybraných 4 elitných slovenských vytrvalostných bežcov, medzi ktorých sa zaradili:

Aktuálne najrýchlejší slovenský maratónsky bežec Tibor Sahajda, ktorý reprezentoval Slovensko na Majstrovstvách sveta v polmaratóne vo Valencii, Majsterka SR v cestnom behu na 10km a majsterka SR v behu na dráhe na 5km Zuzana Durcová, majsterka SR v behu na dráhe na 10km a vicemajsterka SR v cestnom behu na 10 km Lucia Janečková, a národná víťazka Wings for Life a maratónska víťazka ČSOB Bratislava Marathon Romana Komarňanská.

Krátkodobým cieľom klubu je zlepšiť podmienky na tréning a poskytnúť kvalitnejšie zázemie prvým 4 vytrvalostným atlétom na ich ceste na olympiádu Tokio 2020, a tak postaviť základy úspešného profesionálneho atletického klubu.

Z dlhodobého hľadiska sa však klub chce zamerať, okrem podpory existujúcich talentov, aj na výchovu mladých talentov od detského veku, ako aj na rozvoj hobby športovcov a šírenie osvety pre širokú verejnosť z pozície odbornej autority.

Na ceste k naplneniu vízie klubu aktuálne pomáhajú finančne aj materiálne partneri: ProCare, Bratislava Marathon Running Store a Garmin, vďaka ktorým sa naše mladé atletické talenty majú možnosť venovať atletickej kariére na profesionálnej úrovni.

Veríme, že zlepšením materiálneho zabezpečenia a finančnej podpory budú mať naši atléti viac času na tréning a regeneráciu, čo v konečnom dôsledku prinesie aj zlepšenie ich športových výkonov a reprezentácie Slovenska vo svete,“ dodáva Pavol Holéczy.

(bmsc,red)

Foto: BMSC

TALENTY V BRATISLAVA MARATHON SPORT CLUBE

LUCKA JANEČKOVÁ:

DÁTUM NARODENIA: 23.3.1995

DISCIPLÍNA: 5km, 10km dráha a cestné behy

DOSIAHNUTÉ ÚSPECHY: Majsterka SR na dráhe na 10km – 36:40 , vicemajsterka SR na cestnom

behu na 10km -37:39, ME v cezpoľnom behu 57.miesto.

BEŽECKÝ CIEĽ: MSR na dráhe na 5km,  MSR v cestnom behu  na 10km

ZUZKA DURCOVÁ

DÁTUM NARODENIA: 6.6.1996

DISCIPLÍNA: 5km, 10km dráha a cestné preteky

DOSIAHNUTÉ ÚSPECHY: Majsterka SR na cestnom behu na 10km – 36:47 , majsterka SR na

dráhe 17:52 - 5km, ME v behu do vrchu 39.miesto

BEŽECKÝ CIEĽ: MSR na dráhe na 5km, 10km, MSR v cestnom behu na 10km

ROMANA KOMARŇANSKÁ:

DÁTUM NARODENIA: 11.4.1990

DISCIPLÍNA: MARATÓN

DOSIAHNUTÉ ÚSPECHY: Polmaratón Viedeň 1:19/38 1.miesto, maratón Bratislava 2:58/59- prvá Slovenka, Wings for Life 2015 národná víťazka

BEŽECKÝ CIEĽ: 10 km a polmaratón 2018, maratón 2019 – limit na MS/OH

TIBOR SAHAJDA:

DÁTUM NARODENIA: 18.12.1995

DISCIPLÍNA: MARATÓN

DOSIAHNUTÉ ÚSPECHY: ROK 2017 10.12 ME v cezpoľnom behu 59.miesto, 01.10.2017

MMM Košice 2:18/44 limit na MS v polmaratóne a ME v maratóne

BEŽECKÝ CIEĽ: MS v polmaratóne Valencia, ME v maratóne v Berlíne, ČSOB maratón, MS2019, OH 2020

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter