Šport 10. november 2017

O účasť na 13. ročníku mestského maratónu je už teraz veľký záujem


Hoci do štartu 13. ročníka bratislavského mestského maratónu – ČSOB Bratislava Marathon (7. a 8. apríla 2018) ostáva ešte zhruba päť mesiacov, počet záujemcov o jedno z najväčších tradičných slovenských športových podujatí rastie.

Mesiac po spustení registrácie sa počet prihlásených bežcov, ktorí už zaplatili štartovné na niektorú z ôsmich disciplín, blíži k tisícke.

„Máme zaregistrovaných 938 účastníkov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím pred predošlým ročníkom nárast o vyše 31 percent,“

vraví spokojne riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon 2018 Jozef Pukalovič. „Maratóncov je aktuálne 193, už tradične najväčší záujem je o polmaratón, kde máme 371 prihlásených.

Zo zahraničia sme dostali doposiaľ 88 prihlášok.“

Počas maratónskeho víkendu 7. a 8. apríla 2018 si športovci môžu premiérovo vybrať až z 8 disciplín, od súťaže lezúňov a najkratších tratí pre deti rôznych vekových kategórií na 300, 600 a 800 m až po ČSOB MARATHON.

Pre účastníkov pripravili organizátori už tradične minimaratón na 4,2 km, „Desiatku“, polmaratónsku štafetu, polmaratón a tento rok bude mať premiéru maratónska štafeta na 4 x 10,5 km.

Spoločnosť Be Cool, ktorá ČSOB Bratislava Marathon organizuje, už spustila aj tradičné zimné tréningy v atletickej hale Elán.

V spoločnosti ďalších bežcov chystajúcich sa na aprílový bežecký víkend v slovenskej metropole sa môžete pripravovať v utorok a piatok alebo v stredu a v piatok.

„Záujem o oba termíny bol tradične veľký, ostalo nám už len zopár voľných miest,“ dodal Jozef Pukalovič.

Testom pre mnohých bežcov pred ČSOB Bratislava Marathon je už niekoľko rokov populárny bežecký seriál ČSOB Zimná séria.

V tomto ročníku sa uskutočnia opäť tri behy –13. januára na Partizánskej lúke na Železnej studničke v Bratislave, 10. februára na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni a 10. marca v areáli Eurovea v Bratislave.

„Zimná séria sa začína neskôr ako zvyčajne, ale 10. decembra sa v Šamoríne uskutočnia prestížne majstrovstvá Európy v krose a ich súčasť bude aj beh pre verejnosť na 6 km pre dospelých a na 1,5 km pre deti.

Na tomto podujatí organizačne participujeme, preto pozývam všetkých do areálu x-bionic® sphere.

Uvidíte najlepších európskych bežcov, apotom si môžete zasúťažiť na identickej trati ako oni,“ informoval Jozef Pukalovič.

V ČSOB Zimnej sérii sa bude súťaži na 6 a 12-kilometrovej trati plus detské preteky. Každý, kto sa postaví na štart na všetkých troch podujatiach, dostane v cieli záverečného peknú medailu.

Celkoví víťazi v jednotlivých kategóriách vzídu na základe súčtu časov všetkých troch behov.

„Štartovné na jednotlivé podujatia seriálu je 12 alebo 14 eur v závislosti od dátumu prihlásenia, no kto sa zaregistruje na všetky tri behy, má to len za 30 eur,“ upozornil Jozef Pukalovič.

(red,marathon)

Foto: čsob-marathon  

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter