Šport 7. október 2018

Nečakané zaváhanie Slovana proti poslednej Senici


Vedúci tím futbalovej Fortuna ligy Slovan Bratislava iba remizoval 2:2 s poslednou Senicou v sobotňajšom domácom zápase 11. kola.

Belasí nastúpili v identickej základnej zostave ako pred týždňom vo víťaznom derby s Trnavou, no potvrdilo sa, že každý zápas je iný.

Záhorákom sa podarilo dvakrát utiecť obrane domácich a zásahmi Franka Castaňedu a Patricka Asmaha viedli už 2:0.

Hostitelia potom pridali na obrátkach a v priebehu šiestich minút vyrovnali na 2:2 - do listiny strelcov sa dvakrát zapísal Moha. Ďalší gól už domáci nepridali a Slovan ukončil víťaznú šnúru na štyroch dueloch.

Pred druhou Dunajskou Stredou má takto už iba trojbodový náskok.

Nespokojný tréner ŠK Slovan Martin Ševela na tlačovej besede povedal: ,,Chceli sme hrať od začiatku nátlakovo.

Z prvej akcie sme však inkasovali, keď súper potrestal chybu našich obrancov. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme skóre otočili ešte v prvom polčase. Efektivita dnes nebola naša silná stránka.

Za stavu 2:2 bol zápas opäť otvorený, ale šťastena nestála na našej strane, keď Holman v závere poslal loptu z priameho kopu do žrde. Sme smutní, že sme stratili dva body.

Z tohto pohľadu nemôžem byť spokojný, pretože sme chceli pokračovať na víťaznej vlne. V našej hre bolo veľa nevynútených chýb, po ktorých sa súper dostával do brejkov.

Keď sme hrali jednoducho, vytvárali sme si šanc e. Čast o sme však zbytočne držali loptu, hrali na viac dotykov a súper nás tak dostal pod tlak.“

Brankár Dominik Greif, ktorý osem minút pred koncom skvelým zákrokom zmaril gólovú šancu Petsiho, vraví: ,,Nezachytili sme úvod zápasu, vlastne sme prespali celý prvý polčas. Keď sme sa nakopli, nevyužili sme ďalšie dobré šance.

Mali sme jednoducho viac urobiť pre víťazstvo, zbytočne sme stratili dva body. Neodviedli sme to, čo sem mali.“ Má pravdu, lebo rozdiel po desiatich kolách predstavoval medzi Slovanom a Senicou priepastných 20 bodov.

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:2 (0:1).Góly: 57. a 60. Moha - 7. Castaneda, 54. Asmah. ŽK: Castaneda, Azankpo, Otrísal, Petshi (všetci FK Senica). Rozhodovali: Glova - Žákech, Jenčura, 1094 divákov.

Slovan: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Suchockij (74. Božikov) - De Kamps (59. Cmiljanič) - Čavrič, Nono (46. Holman), Dražič, Moha - Šporar

Senica: Taborda – Kotula, Kay (74. Klapan), Otrísal – Kučera (78. Kováč), Zezinho, Deretti (67. Krč), Petshi, Asmah – Azankpo, Castaneda

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter