Šport 29. november 2017

Na ZŠ O. Nepelu bude vo februári veľký hokejový sviatok


Generálnym manažérom All Star tímu Tipsport ligy, ktorý si 17. februára 2018 v rámci turnaja All Star Cup 2018 zmeria sily s hviezdnymi výbermi z českej, rakúskej a nemeckej najvyššej hokejovej súťaže, bude Peter Bondra.

Jeho kľúčovou úlohou je výber realizačného tímu a 14 hráčov, ktorí nastúpia v tomto novom formáte Zápasu hviezd.

Dejiskom najväčšej hokejovej exhibície v Európe v histórii Zápasov hviezd bude bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Pri tejto príležitosti predstavila slovenská strana ako organizátor podujatia hokejové dresy a ďalšie spomienkové predmety (šály, zimné čiapky) vyrobené špeciálne pre túto exhibíciu.

,,Zápas All Star 2018 bude výnimočným podujatím, ktoré v európskom priestore nemá obdobu.

Po dvoch vydarených All Star akciách na Slovensku prichádzame opäť s niečim novým, originálnejším a nadnárodným,“ povedal na margo tejto unikátnej hokejovej akcie riaditeľ Pro hokeja Richard Lintner.

Myšlienka zorganizovať regionálny All Star víkend za účasti líg zo susedných krajín vznikla začiatkom roka.

Oslávi sa ním 25. výročie samostatnej slovenskej súťaže. Víťaz si okrem trofeje odnesie finančnú dotáciu 25-tisíc eur.

All Star Cup sa odohrá vo formáte 3 na 3 systémom každý s každým, zápasy potrvajú 2x15 minút. Každé mužstvo bude mať tucet korčuliarov a dvoch brankárov.

Tabuľka určí výsledné poradie po záverečnom súboji, ktorý obstarajú slovenská a česká liga.

Všetky kluby štyroch súťaží budú zastúpené aspoň jedným hráčom, maximálny počet cudzincov v jednotlivých výberoch je sedem.

Termín je v čase konania ZOH v Pjongčangu, takže k dispozícii nebudú všetci hokejisti.

,,Pre hráčov to bude výzva, všetci sa budú chcieť ukázať. Pre mňa to bude takisto výzva v tom, že budem musieť vybrať hokejistov vhodných do formátu 3 na 3, aby sme mali puk čo najviac na našich hokejkách.

Budú to musieť byť dobrí korčuliari, ktorí využijú otvorenejší ľad a budú mať puk pod kontrolou. To budú hlavné faktory pri výbere," dodal Peter Bondra.

Program All Star Cup 2018 sa začne 17. februára už o 13.00 h pred Zimným štadiónom Ondreja Nepelu v Bratislave, kde organizátori sľubujú fanzónu so sprievodným programom. 

,,Autogramiádu zásadne nerobím, ale pre fanúšikov máme pripravených niekoľko sprievodných podujatí, bohatý kultúrny program, koncerty, súťaže a množstvo atrakcií. Určite si každý z nich príde na svoje.

Začíname prakticky hodinu po obede a skončíme až okolo 20.00 h večer," uzavrel debatu o najbližšom veľkom hokejovom sviatku v Bratislave Richard Lintner.

Vstupenky pre fanúšikov sú dostupné v sieti predpredaj.sk v cenovom rozpätí od 15 do 30 eur.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter