Šport 10. február 2018

Listopadová a Nagy sú najlepšími bazénovými plavcami za rok 2017


Bratislavskí rodáci Katarína Listopadová a Richard Nagy sa stali najlepšími bazénovými plavcami Slovenska za rok 2017.

Nagy obhájil minuloročný triumf, Listopadová na tróne nahradila Andreu Podmaníkovú, ktorá skončila druhá.

Strieborná trofej v mužskej kategórii putovala do rúk Tomáša Klobučníka, bronzovú trofej si prevzal Marek Botík.

V ženskej kategórii obsadila tretie miesto Karolína Hájková.

,,Ak sa obzriem za minulým rokom a čo nám priniesol, tak môžem povedať, že sme boli úspešní.

Čo sa však za týmto slovom skrýva? Je to nejaká odmena za drinu, je to nejaká cesta, ktorá nás doviedla do určitého cieľa.

V plaveckej federácii máme tím ľudí, na ktorých sa vždy môžeme spoľahnúť, všetci priložili ruku k dielu, aby sme dosiahli dobré výsledky.

Najviac by som chcela poďakovať Rade Slovenskej plaveckej federácii, v ktorej sú zanietení ľudia a vždy sa obetujú pre dobrú vec.

Dovoľte mi zablahoželať všetkým oceneným športovcov, funkcionárom, trénerom, rodinám a hlavne celej našej plaveckej rodine, lebo dostať sa na naše pódium je veľmi ťažké,“ povedala vo svojom príhovore Irena Adámková, prezidentka Slovenskej plaveckej federácie (SPF) a zanietená funkcionárka.

Najhodnotnejším výsledkom K. Listopadovej bolo vlani 13. miesto ma majstrovstvách Európy v Kodani na 50 metrov znak, rovnakú priečku zopakovala aj na stometrovej polohovke.

Na znakárskej stovke skončila štrnásta. ,,Som veľmi rada, že som sa znova vrátila na trón a preto verím, že aj v tomto roku budem podávať dobré výkony,“ vraví K. Listopadová, ktorá je momentálne na sústredení v Nórsku.

R. Nagy skončil v Kodani dvanásty na 400 m v polohových pretekoch, v rovnakej disciplíne si na MS v Budapešti polepšil o dve miesta.

Získal ocenenie už štvrtýkrát za sebou. ,,Nie som celkom spokojný s rokom 2017, lebo som plával pomaly, v tomto to musí byť lepšie,“ sebakriticky priznal Nagy.

Na slávnostnom galavečere v Bratislave, Slovenská plavecká federácia (SPF) ocenila aj významných jubilantov za prínos v rozvoji plaveckých športov, ako aj kluby a oddiely pri príležitosti výročia ich založenia.

Súčasne udelili špeciálne ocenenie prezidenta SPF za mimoriadny čin v rozvoji plaveckých športov pre Zuzanu Juskovú, ktorá ako prvá Slovenku preplávala slávny prieplav La Manche.

V FPD Slovenskom pohári družstiev 2017 druhé miesto patrí Plaveckému klubu ORCA Bratislava a tretie bratislavskému klubu SPK Bratislava.

Celkovo bolo v roku 2017 prekonaných 75 slovenských plaveckých rekordov. O 27 sa postarali ženy, muži o 48.

Milan Valko

Foto: Ján Luky,

Foto K. Listopadovej:  Martin Vaňo-swimmsvk.sk

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter