Šport 18. apríl 2018

Liga majstrov zavíta do Bratislavy


V dňoch 19.-20. apríla 2018 bude v nákupnom centre Aupark v Bratislave vystavená víťazná trofej Ligy majstrov UEFA.

Počas obidvoch dní vystavenia ikonickej ,,ušatej“ trofeje vystúpi plejáda futbalových osobností na čele s Vladimírom Šmicerom. Na Slovensku ju vystavia po štvrtý raz, v Bratislave už bola v rokoch 2010 a 2014, v roku 2015 zavítala do Trnavy.

Futbalovú trofej budú môcť v nákupnom centre Aupark v Bratislave ľudia vidieť a spoločne sa s ňou vyfotografovať už vo štvrtok 19. apríla o 10.00 h.

V rámci slávnostného predstavenia pohára o 17.00 h zaznie naživo svetoznáma zvučka Ligy majstrov so speváckym sprievodom, po ktorej moderátor Slavomír Jurko privíta na pódiu známu futbalovú tvár zo susednej Českej republiky – Vladimíra Šmicera, ktorý v roku 2005 v službách FC Liverpoolu ,,ušatú trofej vyhral.

Po rozhovore bude nasledovať fotenie pri pohári a autogramiáda. Na pódium zavíta aj Ivan Kozák. Bývalý obranca bol kapitánom 1. FC Košice, ktorý sa prebojoval v ročníku 1997/1998 do základnej skupiny Ligy majstrov.

V piatok 20. apríla bude trofej v Auparku opäť vystavená a to od 10.00 h. V rámci sprievodného programu vystúpi poobede populárny športový komentátor Marcel Merčiak.

Neskôr sa na pódium postaví Ľubomír Moravčík, ktorý bol v rokoch 1992 a 2001 vyhlásený za najlepšieho česko-slovenského, respektíve slovenského futbalistu a Róbert Jež, ktorý v roku 2010 postúpil s MŠK Žilina do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Moravčík pôsobil v rokoch 1998 až 2002 v Celticu Glasgow. Škótsky klub sa stal európskym klubovým majstrom v ročníku 1966/1967. ,,Okolo trofeje som chodil takmer každý deň, keďže sa nachádzala vo vitríne Celticu.

Ten bol a stále je pravidelný účastník tejto fantastickej súťaže, mal som česť zahrať si ju. Aj dnes, keď sa hrajú veľké zápasy, človek niekedy pociťuje zimomriavky, lebo vie, že ide o niečo veľké. Mal som šťastie zažiť to aj na ihrisku,“ povedal Moravčík.

V Bratislave vystavia originál trofeje, ten má od sezóny 2008/2009 stabilné miesto v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Odvtedy si víťaz odnáša repliku, v minulosti dostal originál klub, ktorý uspel v súťaži celkovo päťkrát alebo trikrát za sebou. Dosiahli to Bayern Mníchov, FC Barcelona, FC Liverpool či Real Madrid.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter