Šport 11. júl 2018

Konôpka vezie z Hungaroringu pohár za 2. miesto


Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou polovicu sezóny v Medzinárodnom seriáli GT Open. Na maďarskom Hungaroringu sa posádka Miro Konôpka – Zdeno Mikuláško na Lamborghini Huracán GT3 podarilo v sobotňajších 70-minútových pretekoch obsadiť 2. miesto v rámci triedy AM.

Nové jazdecké zloženie jediného slovenského tímu v tomto skvele obsadenom seriáli slávilo úspech hneď na prvý pokus. Lotyša Calka nahradil Slovák Zdeno Mikuláško, ktorý sa za volant pretekárskeho auta vrátil po jedenapolročnej pauze spôsobenej zranením.

Konôpka v kvalifikácii na mokrej trati vyjazdil 4. miesto v triede AM a do popoludnňajších pretekov dobre odštartoval, keď si udržal pozíciu aj v zložitých situáciách s mnohými kolíziami súperov.

Po 25 minútach odovzdával žlté Lamborghini na 4. mieste v triede Zdenovi Mikuláškovi. Slovenský t& iacute;m zvládol zastávku veľmi dobre a dostal sa na 3. miesto pred portugalský Mercedes AMG GT3 posádky Coimbra-Silva.

Mikuláško potom bojoval o 2. miesto s lídrom šampionátu, Poliakom Andrzejom Lewandowskim, no ten dostal trest za nedodržanie rýchlosti v boxovej uličke a tak sa slovenský Huracán dostal o jedno miesto vyššie. 2. priečku už potom Mikuláško udržal až do cieľa.

Víťazom triedy sa stal rakúsky mercedes s posádkou Konrad-Hrachowina.

V nedeľňajších pretekoch bolo poradie jazdcov obrátené. Zdeno Mikuláško skvele odštartoval, no na začiatku 2. kola hodinových pretekov pri pokuse o predbehnutie Poliaka Jedlinskeho nedobrzdil a zrazil sa s brazílskym BMW M6 GT3- .

Poškodil pri tom ľavé predné zavesenie kolesa a nemohol pokračovať ďalej.

Miro Konôpka po pretekoch zhodnotil víkend ako úspešný: „Potešilo ma druhé miesto v sobotu a návrat Zdena Mikuláška na okruhy. Je vidieť, že so svojej rýchlosti nič nestratil.

No tak, ako v každom športe, potrebuje sa ešte dostať do formy čo sa týka odhadu a istoty. Nemôžem mu nič zazlievať, hoci ma mrzí strata bodov do šampionátu. Verím, že sa nám podarí ešte zabojovať o prvenstvo v triede. Pred nami je ešte polovica sezóny a 8 pretekov.“

V priebežnom poradí triedy AM International GT Open je Slovák Miro Konôpka stále na 2. mieste so ziskom 43 bodov a stratou 7 bodov na lídrov Lewandowskeho s Borlenghim.

(mv)

Foto: Archív: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter