Šport 9. október 2018

Inter chce vrátiť majstrovský titul do Bratislavy


Basketbalový klub Inter Bratislava vstupuje do ročníka 2018/19 Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) opäť s najvyššími ambíciami.

Okrem SBL sa predstaví aj v Slovenskom pohári. ,,Veľmi chceme po dvoch rokoch vrátiť majstrovský titul do Bratislavy,“ povedal na dnešnej tlačovej besede generálny manažér BK Inter Michal Ondruš.

Okrem neho pred novinárov ešte predstúpili tréner Oliver Vidin, kapitán Miroslav Páleník a jedna z opôr tímu Nemanja Barač.

Počas letnej prestávky došlo v kádri k väčšiemu pohybu. Novými tvárami sú 224 cm vysoký reprezentačný pivot Michael Fusek, ktorý prišiel na ročné hosťovanie z belgického Charleroi.

Bývalý basketbalista Kamil Konečný (180 cm) a M. Fusek

Ďalší reprezentant David Abrhám prestúpil z Karlovky už pred letom. Andrej Kuffa, bývalý kapitán Interu, sa vrátil až na konci augusta práve po konci druhého z bratislavských družstiev v SBL.

Zahraničnými posilami sú traja Američania: Arik Smith je najlepší strelec uplynulého ročníka švédskej najvyššej súťaže, Lee Skinner si vybudoval dobré meno v českej NBL a Jamesa Kinneyho poznáme z predošlého pôsobenia v Interi, ktorému v roku 2017 dopomohol k  majstrovskému titulu.

Časť letnej prípravy absolvoval s A-tímom aj mládežnícky reprezentant Timotej Mičuda. Počas ročníka však bude hosťovať v drese dvoch iných bratislavských klubov.

 Medzi hráčmi, ktorí už v drese Interu nebudú hrať, je aj sedemnásobný najlepší basketbalista Slovenska Radoslav Rančík.

Bol nielen kapitánom tímu z Pasienkov, ale aj najvýraznejšou postavou Slovenskej basketbalovej ligy v uplynulom období.

Po sezóne, v ktorej Bratislavčania ako víťazi základnej časti napokon získali bronzové medaily, odišli aj legionári Aleksandar Vlahovič, Stefan Matovič, Salih Nuhanovič a Jermont Horton. Na štúdiá do USA zamieril talentovaný odchovanec Alex Ondruš.

,,Máme za sebou celkom vydarenú letnú prípravu. V nej neboli dôležité výsledky, ale to, aby sme si nacvičili herný systém. Hrali sme proti kvalitným súperom, hlavne z Česka, som naozaj spokojný s tým, čo sme predviedli.

Dvanásť prípravných stretnutí s bilanciou sedem víťazstiev a päť prehier nám dosť ukázali, radi by sme sa už od prvého kola niesli na víťaznej vlne.

Podľa môjho názoru máme silnejšie mužstvo ako v minulej sezóne, preto aj naše očakávania a ciele sú najvyššie," vraví tréner Oliver Vidin.

Dobrú atmosféru v mužstve si pochvaľuje nový kapitán, 33-ročný pivot Miroslav Páleník. ,,Káder je poskladaný väčšinou z mladších hráčov.

Sadli sme si aj povahovo a tím funguje ako má. Chlapci akceptujú moje príkazy, a tak verím, že to takto bude pokračovať aj počas sezóny," uviedol Páleník.

Oporou Interu má byť aj 28-ročný krídelník Nemanja Barač zo Srbska, ktorý začne v žlto-čiernom drese už tretiu sezónu. ,,V príprave som stihol odohrať iba jedno stretnutie, keďže som mal zdravotné problémy s členkom.

V novej sezóne pôjdeme od zápasu k zápasu, no každý jeden budeme chcieť vyhrať," vyjadril sa s odhodlaním Barač.

Cena vstupenky bude 5 eur, pričom lístky sa aj naďalej dajú zakúpiť z pohodlia domova prostredníctvom siete Predpredaj.sk.

Celosezónna permanentka na všetky domáce stretnutia stojí 80 eur. Kúpiť ju možno pred zápasmi v pokladni HANT Arény alebo prostredníctvom e-mailu murko@bkinter.sk.

Skvelým bonusom je, že pri kúpe permanentky dostane fanúšik zdarma dve vstupenky do Aquaparku Senec v celkovej hodnote 44 eur!

Ligovú premiéru v novom ročníku absolvuje Inter v sobotu 13. októbra o 18.00 h, keď pred vlastným publikom privíta basketbalistov Handlovej.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter