Šport 2. október 2019

Inter aj napriek nabitému programu chce obhájiť titul


Inter Bratislava, úradujúci majster Slovenska, vstupuje do ročníka 2019/2020 Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) opäť s najvyššími ambíciami, ako sa na obhajcu trofeje patrí.

Zároveň mu však nechýba pokora, pretože každý dobre vie, že konkurencia mu cestu za jubilejným desiatym majstrovským titulom, šiestym v ére samostatnosti, nijako neuľahčí.

Okrem SBL sa Inter Bratislava na jeseň predstaví vo FIBA Europe Cupe, kde chce dôstojne reprezentovať Slovensko a dať slovenským basketbalistom príležitosť zbierať skúsenosti v pohárovej Európe. Vo februári potom interistov čaká aj obligátny štart v Slovenskom pohári.

Klub z Pasienkov opäť vyskladal konkurencieschopný káder. Samozrejme, pokračuje časť majstrovskej zostavy.

Novými tvárami sú reprezentanti Michal Čekovský, Dalibor Hlivák a Mário Ihring. Káder vystužili aj štyria Američania: najprv prišli Wesley Alcegaire a Kenneth Funderburk, Stevie Browning pribudol až pred kvalifikáciou Basketball Champions League spolu so Sterlingom Gibbsom, ktorý sa však už porúčal.

Zatiaľ poslednou akvizíciou je 22-ročný chorvátsky talent Nik Slavica

Koučom zostáva 54-ročný chorvátsky odborník Aramis Naglič, ktorý sa kormidla ujal počas uplynulej sezóny. Inter pod jeho taktovkou v SBL ešte neprehral a ťahá šnúru 19 víťazstiev v rade. Celkovo v SBL vyhrali žlto-čierni posledných 24 stretnutí.

Zmena nastala na poste asistenta: pre mimoriadne nabitý program A-tímu by sa Roman Ivan nemohol dostatočne venovať svojim povinnostiam v mládežníckej pyramíde, preto novou pravou rukou kouča Nagliča bude 32-ročný Čiernohorec Danilo Rakočevič. Novým kondičným trénerom sa stal Jakub Chudý.

Žlto-čierni majú na svojom konte v ére samostatnosti päť titulov. Na triumf v roku 2017 nedokázali ihneď nadviazať, tentokrát plánujú titul obhájiť.

,,Nejdeme do ligy s nosom v oblakoch. Liga bude kvalitná," povedal tréner Aramis Naglič. ,,Ciele Interu sú vždy vysoké.

Plánujeme postúpiť minimálne do finále a tam uvidíme, akú kvalitu bude mať náš súper. Máme v mužstve viaceré skupiny hráčov, niektorí boli k dispozícii slovenskej reprezentácii, niektorí legionári prišli iba nedávno. Uvidíme, ako sme na tom, až keď začneme hrať," dodal.

Inter bude minimálne v kalendárnom roku 2019 bojovať na dvoch frontoch. V 1. predkole Ligy majstrov FIBA síce neprešiel cez švajčiarskeho šampióna Fribourg Olympic, no pokračovať bude ešte vo FIBA Europe Cupe.

V tejto súťaži pôsobil v sezóne 2016/2017 aj BC Prievidza a dokonca postúpil zo základnej skupiny. Napriek tomuto najväčšiemu úspechu slovenského klubového basketbalu za uplynulých desať rokov sa "baníci" finančne vyčerpali a ich ambície následne poklesli. Inter sa chce tomuto osudu vyhnúť.

,,Účasť v Pohári FIBA prináša iba náklady, žiadne benefity. Veríme, že sa s tým dokážeme vysporiadať, nielen na palubovke. Dúfame, že budeme aspoň takí úspešní ako Prievidza a zároveň úspešnejší čo sa týka finančného zabezpečenia," povedal športový manažér klubu Michal Ondruš.

Žlto-čierni síce v minulej sezóne podávali kvalitné výkony, ale aj tak na svojich domácich zápasoch nemali veľa divákov.

A. Naglič a S. Kropilák (vpravo)

,,Vynasnažíme sa mať v hľadisku vidieť viac divákov. Preto sme pritiahli do nášho klubu slovenských reprezentantov a aj kvalitných legionárov. Veríme, že obhájime titul, získame Slovenský pohár a že aj zápasy Pohára FIBA budú pre divákov ťahákom," povedal prezident klubu Stanislav Kropilák.

Cena vstupenky je 5 eur, pričom lístky sa aj naďalej dajú zakúpiť z pohodlia domova prostredníctvom siete Predpredaj.sk.

Celosezónna permanentka na všetky domáce stretnutia, vrátane tých, ktoré odohráme v pohárovej Európe, stojí 100 eur. Kúpiť ju možno pred zápasmi v pokladni Eurovia Arény. Počas stretnutí bude fanúšikom opäť k dispozícii aj fan shop.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter