Šport 8. marec 2018

HOKEJ - Ziman: Máme záujem pokračovať v KHL, definitíva padne už začiatkom apríla


Generálny manažér HC SLOVAN, ktorý sa svojej funkcie ujal iba pred ôsmimi mesiacmi priznal, že z hľadiska výsledkov a dosiahnutých bodov má Slovan za sebou najhoršiu sezónu v KHL.

V 56 zápasoch základnej časti nazbieral 58 bodov, čo je najmenej počas jeho šesťročného pôsobenia v nadnárodnej súťaži.

Štvrtýkrát nepostúpil do bojov o Gagarinov pohár.

„Urobili sme zo začiatku chyby, ktoré sme priznali. Začali sme neskoro skladať káder, čo sa samozrejme odzrkadlilo na konzistencii celého tímu.

Robili sme všetko pre to, aby sme tieto rozdiely nejakým spôsobom sanovali, nie vždy je to však možné,“ povedal Ziman na štvrtkovej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila do jedného týždňa od skončenia účinkovania tímu v sezóne v súlade s marketingovým reglementom KHL.

Slovan sa počas sezóny nikdy nedostal na správnu víťaznú vlnu, nedokázal vyhrať viac ako tri zápasy za sebou.

Nádej postúpiť do vyraďovacích bojov mu zhasla už 10. januára. Výsledky odlákali z tribún aj časť divákov, domáca aréna bola v sezóne vypredaná 6x (vlani až 12x):

“Fanúšikom sme ponúkli menej, ako očakávali. Návštevnosť nebola dramaticky nižšia, ale nespĺňala parametre, na aké sme boli zvyknutí,“ dodal Ziman.

Tím skladal pred začiatkom sezóny tréner Miloš Říha, v úvodných štrnástich zápasoch získali jeho zverenci iba 12 bodov a hoci neskôr prišli aj svetlejšie fázy, nikdy sa už nedostali do reálnej hry o play off.

Chabé výsledky vyústili v októbri v trénerskú zmenu, Říhu nahradil na striedačke Bielorus Eduard Zankovec.

„Každý tréner priniesol klubu svoje. Pán Říha bol jeho neoddeliteľnou súčasťou, dosiahol s ním veľké výsledky. Trénerská výmena je však bežná.

Rozhodli sme sa podľa seba, myslím, že toto rozhodnutie bolo pozitívne. Jediným ukazovateľom, v ktorom boli hráči pod Zankovcom horší ako pod Říhom, boli oslabenia.

My sme však chceli, aby fanúšik videl atraktívnejší hokej,“ vysvetlil Ziman.

Zankovcovi koncom sezóny vyprší zmluva. „Máme do budúcnosti pripravených veľa vecí, o ktorých však ešte dnes nemôžem hovoriť.

Môžem vám povedať, že máme záujem pokračovať v KHL. Dôvod, pre ktorý to nemôžeme oznámiť oficiálne je ten, že okolo dátumu 1. apríla zasadne rada guvernérov KHL a do tej doby to nemôže oficálne potvrdiť žiadny klub.

Ale ak sa nám podarí dokončiť veci, ktoré máme dnes na stole a KHL sa rozhodne, že Slovan v nej zostane, bude to vyzerať úplne inak.

Nielen po športovej stránke, ale aj po obchodnej, marketingovej a tým pádom aj po finančnej.“

Klub sa v sezóne trápil aj s finančnými problémami, hráčom dĺži výplaty: „Chceli by sme to vyriešiť do konca tohto mesiaca. Dozviete sa všetko včas, máte môj sľub, „uviedol Ziman a dodal:

„Nám síce športová časť sezóny skončila, ale činnosť klubu pochopiteľne pokračuje ďalej. Hráči sú naďalej pod kontraktom minimálne do 30. apríla a do tohto dátumu máme voči nim finančné záväzky.

Ale dali sme im v marci a apríli voľno aj preto, že ich prístup bol počas celej sezóny veľmi korektný,“ uzavrel generálny manažér Slovana.

(TASR), hcslovan.sk

Foto: BK-orig.

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter