Šport 21. november 2018

HOKEJ: Slovan v polovici sezóny, v piatok a v nedeľu hrá doma


Tridsaťjeden stretnutí má za sebou HC Slovan v aktuálnom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). V piatok a v nedeľu ho čakajú doma ďalšie dva zápasy.

V piatok 23. novembra od 18,30 Slovan vyzve mužstvo Viťaz Podolsk a v nedeľu 25. novembra od 17,30 je na programe duel proti silnému Avantgardu Omsk.

Z celkovej porcie duelov odohrali zverenci slovenského hlavného trénera Vladimíra Országha v domácom prostredí štrnásť zápasov, na klziskách súperov sedemnásť.

Slovanisti zvíťazili v prebiehajúcom ročníku desaťkrát, pričom každá výhra sa zrodila po tesnom výsledku, o jediný gól.

V tabuľke Západnej konferencie sú belasí stále v hre o postup do play-off, patrí im desiata priečka s trojbodovým odstupom na ôsme Dynamo Moskva.

Pozítivom prvej polovice sezóny je s určitosťou päťzápasová víťazná šnúra, ktorá začala zaskočením veľkého favorita KHL Avangardu Omsk na jeho ľade.

Škvrnou naopak dva nevydarené zápasy, vysoké prehry v rámci KHL World Games vo Viedni proti CSKA Moskva a SKA Petrohrad.

Presne na pätnástom mieste sú hráči Slovana v štatistikách využitia presilových hier s úspešnosťou 17,8%. 

Najviac presiloviek získal HC SLOVAN po fauloch na Mária Luntera (10) a Rudolfa Červeného (8). 

Devätnásta priečka, (percentuálne 76,6%) patrí Slovanu v tzv. penalty kill, teda ubránenia sa početným výhodám súpera.

Pokiaľ ide o individuálne štatistiky, lídrom je americký útočnik Jeff Taffe, ktorý nazbieral 20 bodov za šesť gólov a štrnásť asistencii.

Taffe sa ukazuje ako dôležitým pre HC SLOVAN aj na vhazdovaniach, kde vyhral 263 buly, čo predstavuje takmer 50%. 

Najlepším strelcom s desiatimi gólmi je jeho spoluhráč z útoku Michal Řepík, ktorý má rovnako najvyšší počet streleckých pokusov, už 82.

Čo sa týka víťazných gólov, najviac dosiahol Rudolf Červený a Éric Gélinas. Táto dvojica strávi v priemere najviac času na ľade, kanadský bek v službách belasých v priemere 19:45,  Rudolf Červený zase 18:36.

Z belasých hrá obetavo Ivan Švarný, zblokoval už 47 striel. Z útočníkov v tomto ukazovateli vyhráva Adam Liška s 36 zblokovanými strelami. 

Fyzicky hrá za Slovan najviac Mário Grman, ktorý rozdal už 50 hitov, z útočníkov zase Rudolf Červený s 38 stretmi so súperovými hráčmi. 

Slovanisti sa do druhej polovici súťaže prehupnú už tento piatok, kedy o 18:30 h na vlastnom ľade privítajú vo veľmi dôležitom súboji o playoff rivala zo Západnej konferencie a bezprostredného tabuľkového suseda Viťaz Podoľsk. 

Vstupenky na tento štvorbodový zápas sú v predaji v HC SLOVAN Ticketshope a na predajných miestach Ticketportal.

zdroj: www.hcslovan.sk

foto: hcslovan.sk

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter