Šport 12. marec 2018

FUTBAL: V šlágri Žilina vyškolila Slovan z efektivity


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v šlágri 1. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti Fortuna ligy podľahli v nedeľu podvečer v Žiline hráčom úradujúceho majstra 0:2.

Domácim sa teda podarilo odplatiť belasým nedávnu poltuctovú prehru spred dvoch týždňov v Myjave a vylepšiť si skvelú bilanciu pod Dubňom, kde bodovali v jedenástom súťažnom súboji za sebou.

Tretí v tabuľke Slovan zaostáva za trnavským lídrom o tucet bodov.

Bol to úplne iný duel ako pred dvomi týždňami, tentoraz hral totiž dobre nielen jeden tím, ale obidva.

Žilinčania však vyškolili hostí z efektivity a preto vyhrali napokon rozdielom dvoch gólov.

,,To, že proti Žiline pôjde o iný zápas ako nedávno v Myjave, sa aj potvrdilo,“ uviedol tréner úradujúceho vicemajstra ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela a pokračoval v hodnotení:

,,Podmienky v Žiline sú iné, na umelej tráve je to rýchlejšie. My sme sa tomu dlhšie prispôsobovali. Prvý polčas nebol podľa mojich predstáv, nedobre sme dostupovali najmä v strednej zóne.

Domáci mali dostatok priestoru, hrali dvojdotykovo. Náš pohyb nebol taký, ako sme si predstavovali. Po zmene strán to už bolo lepšie.

Paradoxne, keď sme mali opraty zápasu v rukách, urobili sme chybičku v našej šestnástke (Ibrahim Rabiu odkopol loptu priamo ku Škvarkovi, ktorý namieril presne k pravej žrdi, pozn.autora) a súper nás z a to potrestal.

Potom sme už museli riskovať, išli sme do systému na troch obrancov. Šance boli, nastrelili sme žrď, dnes nám to nepadlo.

Šťastíčko nestálo pri nás, efektivita nebola taká, ako pred dvoma týždňami v Myjave - do čoho sme tam kopli, bol z toho gól.

Prehra v Žiline nás mrzí, odchádzame bez bodu domov.“

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0). Góly: 38. S. Mráz, 58. Škvarka, ŽK: Chvátal - B. Sekulič, Holman, rozhodovali: D. Sedlák - Benko, Žákech, 4715 divákov. Slovan: Šulla - B. Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič (72. Vittek) - De Kamps (43. Nono) - Rabiu (82. Hološko), Holman - Čavrič, Šporar, Moha

Najbližšie ŠK Slovan privíta v nedeľu 18. 3. o 15.20 h na Pasienkoch silného protivníka zo Žitného ostrova - FC DAC 1904 Dunajská Streda.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter