Šport 21. jún 2020

Futbal: Slovan získal rekordný desiaty majstrovský titul


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava získali rekordný desiaty majstrovský titul v ére samostatnosti. Zabezpečilo im ho sobotňajšie víťazstvo na ihrisku MŠK Žilina 3:2 v 2. kole nadstavby Fortuna ligy 2019/2020. Belasí majú tri kolá pred koncom súťaže pred Žilinou ako najbližším prenasledovateľom nedostihnuteľný 13-bodový náskok a v predstihu obhájili titul z predchádzajúceho ročníka.

Slovanisti obhájili titul z uplynulej sezóny 2018/2019. Vlani ešte pod vedením Martina Ševelu triumfovali po piatich rokoch. V sobotu mužstvo trénera Jána Kozáka ml. zároveň predĺžilo sériu bez prehry vo Fortuna lige na 17 zápasov. Od septembrovej prehry v Dunajskej Strede 2:5 slovanisti štrnástykrát vyhrali a len trikrát remizovali.

„Vedeli sme, o čo dnes hráme. Prišli sme sem samozrejme s úmyslom vyhrať, lebo takto v klube rozmýšľame. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. To sa aj potvrdilo. V prvom polčase hrali domáci vo vysokom tempe, nemali sme veľa priestoru. Domáci išli na 100 percent, aj keď sme našou kvalitou využili nejaké šance. Škoda toho gólu.

Cez polčas sme chlapcom pripomenuli, že domáci v takom tempe nevydržia celých 90 minút, čo sa aj potvrdilo. Druhý polčas už bol pod našou kontrolou, mali sme viacero šancí, škoda, že sme ich nevyužili, ale tešíme sa, potvrdili sme, že titul je v správnych rukách,“ povedal na tlačovej besede tréner Slovana Ján Kozák ml.

Desiaty titul majstra Slovenska v ére samostatnosti futbalistom Slovana Bratislava chutí, ale osláviť naplno ho ešte nemôžu. ,,Už v nedeľu ráno sme mali tréning, oslavy sme teda korigovali. Chceme ešte vyhrať aj Slovenský pohár a byť úspešní v ligových zápasoch do konca nadstavby. Oslavy prídu teda na rad až po poslednom domácom zápase s Trnavou, ale naplno si ich užijeme,“ dodal ešte Ján Kozák ml.

,,Je to pekné obhájiť titul na rovnakom mieste. Sme veľmi radi. Boli by sme ešte radšej, keby bol sektor plný našich fanúšikov, ale situácia je taká, že sa to nemohlo stať. Titul je však titul, ten sa vždy ráta. Naša cesta bola náročná, najmä jesenná časť, lebo tam sme mali veľa pohárových zápasov. Sme radi, že sme to zvládli tak, ako sme to zvládli," skonštatoval brankár Slovana Dominik Greif.

Triumf Slovana na ihrisku Žiliny 3:2 v 2. kole nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige sa nerodil ľahko, pretože domáca omladina hrala bez rešpektu. Hostia viedli 2:0 a 3:1, ale domáci zakaždým dali kontaktný gól, ten druhý však až v nadstavenom čase. ,,Verili sme, že zvíťazíme. Ale vedeli sme, že Žilina má dravé a mladé mužstvo, o čom sme sa presvedčili. Ale napokon sme to zvládli," povedal Dávid Strelec.

Devätnásťročný zakončovateľ oslavoval titul aj vlani, no tento mu chutil viac. Do hry sa v tejto sezóne dostával častejšie: ,,Bol som dlho zranený, takže to nebolo ono, ale hral som viac ako vlani a za to som rád. Emócie po zisku titulu sú podobné ako predtým, užívam si to."

 

Strelec vyzdvihol výkony Slovana po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Počas nej pristupoval každý hráč ku svojim povinnostiam zodpovedne: ,,Počas prestávky každý trénoval naplno, nikto sa neflákal, myslím si, že sa to aj ukázalo."

 Hráčov staronového majstra po triumfe v Žiline nemohli podporiť fanúšikovia, čo Strelec ľutoval: ,,Žiaľ, situácia je taká, aká je, diváci na futbale jednoducho chýbajú."

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:3 (1:2) 

Góly: 45.+1 Myslovič, 90.+1 Kurminowski - 5. Bajrič, 32. Ožbolt, 54. Moha. Rozhodovali: Ziemba - Hrčka, Žákech, ŽK: Paur, Fazlagič - Abena, Weiss, 285 divákov 

Žilina: Petráš – Vallo, Kopas, Minárik, Sluka – Bernát, Gono, Myslovič (62. Bičakčjan)– Ďuriš, Paur (62. Kurminowski) Iľko (80. Fazlagič) 

Slovan: Greif – Pauschek, Abena, Bajrič, Lovat (38. De Marco) – Rabiu, Holman (66. Weiss), Mustafič – Daniel, Ožbolt (81. Strelec), Moha

Prehľad majstrov podľa počtu titulov:

10 – ŠK Slovan Bratislava
7 – MŠK Žilina
2 – 1. FC Košice, Inter Bratislava, Artmedia Bratislava, AS Trenčín
1 – MFK Ružomberok, Spartak Trnava

(mv)

Foto: facebookskslovan

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter