Šport 8. marec 2020

FUTBAL: Slovan ide do nadstavby s desaťbodovým náskokom


Základná časť futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 vyvrcholila v sobotu kompletným 22. kolom.

Slovan Bratislava zvíťazil nad Ružomberkom 1:0, keď o triumfe belasých rozhodol v 88. minúte Rafael Ratao. Slovan má v tabuľke po základnej časti desaťbodový náskok pred druhou Žilinou, 1. kolo nadstavbovej časti je na programe o týždeň.

Po základnej časti sa liga rozdelí na dve nadstavbové skupiny. Najlepšia šestica tímov bude bojovať o titul, zvyšné mužstvá budú súperiť o konečné umiestnenie či udržanie sa medzi slovenskou elitou.

 „ Teším sa z víťazstva. Ružomberok má veľmi organizované mužstvo, je to nepríjemný súper. Proti takým sa vždy hrá ťažko. V prvom polčase sme mali dostatok šancí, druhý bol z našej strany o niečo slabší, neboli sme až tak aktívni. Ale išli sme za víťazstvom a zaslúžene sme vyhrali.

Ružomberku blahoželám, že sa dostal do prvej šestky, tréner Haspra tam odvádza výbornú prácu. Teším sa na náš ďalší vzájomný zápas,“ povedal na tlačovej besede tréner belasých Ján Kozák ml., ktorý doprial premiéru v základnej zostave Alenovi Ožboltovi. Ani on ale nedokázal gólovo nadviazať na Šporara.

Alen ukázal potenciál, no všetky jeho strely išli na stred brány. Škoda, že sa dnes nechytil gólom. Bude sa ale určite zlepšovať.“

Slovan rozhodol o svojom víťazstve až dve minúty pred koncom zápasu. Rabiu vystrelil spoza šestnástky, brankár Krajčírik loptu vyrazil, ale Ratao ju zblízka dorazil do siete. 

„Už vo chvíli, keď Ibrahim strieľal, som si hľadal miesto v šestnástke pre prípadnú dorážku. Bol som jednoducho v správnom čase na správnom mieste. Stačilo mi už len namieriť zblízka do siete,“ vraví Ratao.

Program Slovana v nadstavbe: 23. kolo 14. marca o 14. h Ružomberok – Slovan, 24. kolo 21. marca o 15.30 h Slovan – D. Streda, 25. kolo 4. apríla o 17. h Slovan – Trnava,

26. kolo 11. apríla o 17. h Žilina – Slovan, 27. kolo 18. apríla o 17. h Slovan – Michalovce, 28. kolo 25. apríla o 17. h D. Streda – Slovan, 29. kolo 2. mája o 17.00 h Michalovce – Slovan, 30. kolo 9. mája o 17. h Slovan – Žilina, 31. kolo 16. mája o 17. h Trnava – Slovan,

32. kolo 23. mája o 16. h Slovan – Ružomberok. Pravda, kvôli televíznym prenosom sa môžu zmeniť hracie dni a časy zápasov.

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 88. Ratao. Rozhodovali: Ochotnický - Hrčka, Ádám, ŽK: Gerec (Ružomberok), 5040 divákov

Slovan: Greif – Abena, Božikov, De Marco, Lovat – de Kamps (61. Holman), Rabiu - Medveděv (61. Daniel), Lichý – Ratao, Ožbolt (79. Henty)
Ružomberok: Krajčirík – Čurma, Maslo, Twardzik – Kojnok, Kostadinov, Zsigmund (75. Múdry), Takáč, Mojžiš - Bobček (88. Kmeť), Novotný (59. Gerec)

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter