Šport 20. júl 2018

FK Inter patrí do Bratislavy, teší sa na derby s Petržalkou


FK Inter Bratislava je pred víkendovým začiatkom nového ročníka II. futbalovej ligy 2018/2019 dobre naladený, verí, že sa mu bude viac dariť, ako v minulej sezóne, v ktorej skončil na ôsmom mieste.

Futbalisti Interu ešte v časoch pôsobenia v III. lige našli svoj druhý domov v Stupave. 

Pre verných a dlhoročných fanúšikov a pamätníkov slávnych čias tímu z vtedajších Pasienkov (zlaté double z rokov 2000 a 2001, pozn.) je však Stupava ďaleko.

Nemajú záujem tam každý víkend cestovať.

A fanúšikovia zo Záhoria sú stále verní predovšetkým tradičným klubom z tohto regiónu.

,,Samozrejme, vieme o tom, že ľudia, ktorí chodili na naše zápasy v Bratislave, či už na Pasienky, alebo do športového areálu na Drieňovej ulic i by privítali náš návrat späť.

My by sme tiež boli radi, lebo verných priaznivcov v hľadisku potrebujeme.

Aj keď v Stupave sme našťastie našli druhý domov, ako futbalisti sme tam spokojní, ale ako funkcionári vyvíjame iniciatívu, aby sme sa vrátili späť.

My patríme do Bratislavy. Dlhé desaťročia sme tvorili športové dejiny hlavného mesta Slovenska. Lenže situácia s vyhovujúcimi štadiónmi je v hlavnom meste Slovenska stále katastrofálna. Petržalka ide do súťaže na výnimku, my sme v Stupave.

NFŠ sa dokončuje, čo nám zostáva? Rapid a ŠKP Dúbravka nevyhovujú licenčným podmienkam, pýtam sa, kde teda máme hrať? Možno by sa dala vybaviť nejaká výnimka na jeden zápas, aký by to však malo význam?

Realita je taká, že nie je kde hrať. My patríme sem, do tejto lokality, Inter tu celý život pôsobil. Vnútorne cítim, že budeme tu, tak ako si to naši fanúšikovia želajú. 

Som rád, že naše súťažné derby zápasy proti Petržalke prilákajú divákov v rámci možných kapacít štadiónov.

Možno až v tej chvíli ľudia pochopia, teda tí ľudia, ktorí teraz pre futbal nerobia nič, ale majú na to kompetencie, že futbal v Bratislave potrebuje pomocnú ruku,“ vraví prezident FK Inter Jozef Barmoš a bývalý výborný hráč tohto klubu.

K cieľom mužstva pre túto sezónu dodal: ,,Mohli ste po príchode vidieť vystavené trofeje, ktoré Inter získal počas bohatej histórie svojej existencie.

Chceme preto, aby sa vrátil tam, kam patrí, do I. ligy, aby hrával majstrovské zápasy v Bratislave. Nadchádzajúca sezóna bude pre nás testom, ako sme na tom s návratom do najvyššej súťaže. Nestanovujeme si ale na to časový horizont."

Novým trénerom žltočiernych sa stal bývalý kormidelník Tatrana Prešov Miroslav Jantek, ktorý nahradil Jozefa Brezovského:

,,Pre mňa je Inter kultovým klubom nielen slovenským, ale aj československým. Je pre mňa cťou a súčasne aj záväzkom, aby som svojou činnosťou v čo najkratšom čase prispel k splneniu stanovených cieľov.

V príprave sme odohrali päť stretnutí s mužstvami, ktoré majú svoju kvalitu. Pomohli mi ukázať aktuálnu výkonnosť jednotlivých hráčov. Urobil som si súčasne obraz o tom, ktorí hráči by mohli byť nositeľmi kvality a odkryli niektoré miesta, kde by sme mužstvo mohli ešte doplniť."

V tomto súťažnom ročníku II. ligy príde po dlhoročnej odmlke opäť k bratislavskému derby Inter – Petržalka. Kým Inter v druhej najvyššej súťaži bude pôsobiť už druhú sezónu, FC Petržalka je nováčik.

,,Konečne sa bude v Bratislave opäť hrať miestne derby. Veľmi sa na tie zápasy teším, zaspomínam si pritom na staré časy," povedal na tlačovej konferencii pred štartom II. ligy kapitán FK Inter 39-ročný Peter Petráš, ktorý v minulosti hrával aj za Artmediu Petržalka, predchodcu dnešného FC Petržalka.

,,Na prípravu sme nemali veľa času, ale tréningy boli dobre nastavené, vyhýbali sa nám zranenia. Dreli sme v tréningu, teraz by sme sa chceli priblí žiť k výsledkom jarnej časti, ktorá bola pre nás úspešná."

 Inter od novej sezóny plánuje s médiámi uskutočňovať pracovné raňajky, na ktorých ich vedenie klubu bude vždy informovať o čerstvých novinách a celkovom živote v klube.

 Inter sa v úvodnom kole v sobotu 21. júla od 17.30 h stretne v Stupave so Žiarom nad Hronom Dolná Ždaňa.

Milan Valko

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter