Šport 29. november 2019

EL: Slovan nezvládol záver a jeho nádej na postup zhasla


Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v Istanbule s miestnym Besiktasom 1:2 (1:0) vo štvrtkovom súboji 5. kola skupinovej fázy Európskej ligy.

Na úvodný gól hostí v podaní Erika Daniela z 35. min odpovedal v 75. min stopér domácich Enzo Roco.

Keď sa už zdalo, že sa zápas skončí remízou, v nadstavenom čase z pokutového kopu rozhodol o prvých troch bodoch pre Besiktas Adem Ljajič.

Slovanisti nezískali piaty bod do tabuľky K-skupiny a definitívne prišli o šancu postúpiť do vyraďovacej fázy.

Na uchovanie si tejto ambície potreboval slovenský majster víťazstvo v kombinácii s triumfom Wolverhamptonu v Brage.

V Portugalsku sa napokon zrodila remíza 3:3 (1:3). Táto deľba bodov stačila obom tímom na postup do jarného šestnásťfinále. Slovan sa rozlúči s Európskou ligou 12. decembra domácim súbojom so Sportingom Braga.

,,Bol to výborný zápas. Som hrdý na chlapcov, myslím si, že každý fanúšik aj celé Slovensko môže byť hrdé.

Prehra mrzí, ale taký je futbal. Čo sa týka celkového vystúpenia, každý videl, proti komu a v akej skupine sme hrali.

Sú to všetko veľkokluby. A my sme v každom zápase hrali reálne o body. Keby sme mali o jeden-dva bodíky viac, boli by sme viac spokojní, ale realita je iná,“ vyhlásil tréner belasých Ján Kozák ml.

Brankár Dominik Greif bol znova oporou nášho majstra, ale ani on dvom gólom tureckého mužstva nedokázal zabrániť. ,,Je to škoda, Prvý polčas sme mali výborný.

V druhom polčase domáci zvýšili tlak, ale boli tam aj kontroverzné situácie. Na Erika Daniela možno bola penalta, neskôr faulovali Andraža Šporara, ale bol z toho priamy kop pre domácich a potom sme dostali gól.

V Turecku sa nehrá ľahko, ale domáci nepredviedli extra výkon. Tlak v posledných 20 minútach tam bol, ale na to sme už zvyknutí.

Pri prvom góle to ich hráč pekne trafil od brvna a potom v závere nešťastná penalta. Zasa tam bolo trochu smoly na našej strane. Celkovo sme si hanbu nespravili, siahame si na dno svojich možností. Zo začiatku sme mali šťastie, teraz sa od nás odvrátilo."

Erik Daniel si proti Besiktasu otvoril strelecký účet v skupinovej fáze Európskej ligy. 

„Vernon vyslal dobrý center, obranca situáciu zle vyhodnotil a podbehol loptu. Dobre som si to spracoval a veľa som už nepremýšľal, vystrelil som a snažil som sa mieriť doľava ponad hlavu brankára. Po góle som sa veľmi tešil, je to najcennejší presný zásah mojej kariéry.

Teraz som však smutný, pretože sme prehrali a naša snaha nebola odmenená bodovým ziskom,“ povedal autor presného zásahu belasých.

Besiktas Istanbul - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (0:1)

Góly: 75. Roco, 90.+2 Ljajič - 35. Daniel. Rozhodovali: Jorgji - Cokaj, Avdo (všetci Alb.), ŽK: Uysal, Erkin, Elneny, Ljajič - Moha, Holman, Rabiu, Abena.

Besiktas: Karius - Uysal, Vida, Roco, Rebocho (46. Ljajič) - Elneny, Özyakup (76. Yalcin), Diaby - Boyd (46. N'Koudou), Nayir, Erkin

Slovan: Greif - Bajrič, Abena, Božikov, De Marco - De Kamps, Rabiu - Holman (83. Ljubičič), Daniel (87. Ratao), Moha (76. Dražič) - Šporar

 tabuľka K-skupiny:

1. Braga 5 3 2 0 11:7 11
2. Wolverhampton 5 3 1 1 7:5 10
3. SLOVAN 5 1 1 3 8:9 4
4. Besiktas 5 1 0 4 6:11 3

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter