Šport 21. marec 2018

Dominik Hrbatý v úlohe kapitána nominoval na Davis Cup


(BRATISLAVA, stz, tasr, red) - Šestica slovenských tenistov Lukáš Lacko, Andrej Martin, Martin Kližan, Jozef Kovalík, Norbert Gombos, Igor Zelenay figuruje v širšej nominácii nového daviscupového kapitána Dominika Hrbatého na stretnutie s Bosnou s Hercegovinou.

Duel 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny sa uskutoční 6. - 7. apríla na antuke v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC). Jeho víťaz postúpi do septembrovej baráže o svetovú skupinu.

V daviscupovej histórii pôjde o prvé vzájomné stretnutie medzi Slovenskom a Bosnou a Hercegovinou. Bude sa hrať v novom dvojdňovom formáte na dva víťazné sety.

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú od 16.00 h. V sobotu od 14.00 h sa začína štvorhrou, potom nasledujú záverečné single.

Hlavným rozhodcom bude Brit Phil Evans, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Nemec Timo Janzen a Tunisan Yassine Lakhdar.

Slováci vlani v septembri v NTC ešte pod vedením Miloslava Mečířa zdolali v baráži Poľsko 4:1 a udržali sa v druhej lige.

M. Mečíř bol doteraz jediný kapitán daviscupového tímu v ére samostatnosti. Olympijský víťaz zo Soulu 1988 sa vlani na jeseň rozhodol, že zo zdravotných dôvodov nebude pokračovať vo funkcii.

Hrbatý je v Davis Cupe slovenským rekordérom a v roku 2005 bol lídrom tímu, ktorý to dotiahol až do finále bojov o „šalátovú misu“.

V súboji proti Chorvátsku zdolal Maria Ančiča i Ivana Ljubičiča, Slováci však napokon prehrali 2:3.

Hrbatý oznámi užšiu nomináciu na zápas s Bosnou a Hercegovinou v priebehu budúceho týždňa. „Jedného hráča si nechám do rezervy pre prípad, ak by sa niekto zranil.

Prípravu odštartujeme už v stredu, keď odcestujeme na sústredenie do španielskej Marbelly, kde sa budúci týždeň uskutoční challenger.

Predstavia sa na ňom Kližan, Martin, Kovalík, Gombos i Zelenay. Lacko sa pripojí k tímu po skončení účinkovania na turnaji v Miami a v Marbelle bude trénovať.

Chceme, aby sa tím stmelil a aby v ňom vládla dobrá atmosféra. Počas sústredenia i turnaja budú na programe spoločné večere a ďalšie akcie,“ informoval Hrbatý na utorňajšej tlačovej konferencii.
D. Hrbatý považuje Bosnu a Hercegovinu za tvrdý oriešok.

„Damir Džumhur je na 30. mieste svetového rebríčka ATP a vlani dosiahol skvelé výsledky.

Zdolať ho bude veľmi náročné. Cesta k úspechu by mohla viesť cez bosniansku dvojku Mirzu Bašiča a cez štvorhru.

Bašič preferuje hardy, na antuke hrá iba dva-tri turnaje do roka, čo by mohla byť pre našich chalanov výhoda.

V debli sa spoliehame na Igora Zelenaya, ktorý je vo veľmi dobrej forme,“ uviedol nový šéf slovenského daviscupového tímu.

REALIZAČNÝ TÍM SLOVENSKA:
Kapitán: Dominik Hrbatý, tréner: Tibor Tóth, kondičný tréner: David Olasz, lekár: Roman Fano,fyzioterapeuti: Milan Gašpárek, Róbert Bezák, masér: Tomáš Martikán, vypletač: Martin Pisák

(tasr, zdroj: stz, red)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter