Šport 2. september 2017

Do Slovana sa vracia rodený Bratislavčan Erik Čikoš


V závere prestupového obdobia nastali v kádri Slovana Bratislava zaujímavé zmeny. Defenzívu posilní 29-ročný krajný obranca Erik Čikoš, ktorý v minulosti Slovane pôsobil a dosiahol s ním viacero úspechov. Klub definitívne opúšťa Ruben Ligeon a Lesley de Sa mieri na hosťovanie do druhej holandskej ligy.

Erik Čikoš je rodený Bratislavčan, ktorý v hlavnom meste Slovenska strávil podstatnú časť svojej kariéry. V Slovane hral od roka 2011 a s výnimkou krátkeho hosťovania v Škótsku nosil belasý dres päť rokov. Patril k oporám mužstva, prispel k zisku dvoch majstrovských titulov a víťazstvu v Slovenskom pohári i Superpohári.

„Bol som veľmi milo prekvapený, keď o mňa Slovan znovu prejavil záujem. Prišlo to naozaj nečakane, no o to viac sa z toho teším. Verím, že pomôžem tímu a obnovíme úspešnú spoluprácu. Poslednú sezónu som strávil v Taliansku, dlhšie som však nehral, lebo som mal natrhnutý sval a lekárska starostlivosť tam nebola na najlepšej úrovni. Ak by som sa s týmito skúsenosťami zo zahraničia vrátil v čase, tak by som sa v zime 2015 rozhodol inak a podpísal viacročnú zmluvu, ktorú mi Slovan ponúkal. Je to najviac, hrať za svoj klub, svoje mesto a byť doma v Bratislave. Teraz som späť doma a teším sa na nové výzvy,“ povedal Erik Čikoš.

Erik Čikoš takmer počas celej kariéry hrával na poste pravého obrancu. Narodil sa v Bratislave a v hlavnom meste aj futbalovo vyrastal. Hráčom Slovana sa stal už v roku 2010, no ročník 2010/11 strávil na hosťovaní vo Wisle Krakow, s ktorou získal poľský titul. V lete 2011 sa vrátil do Slovana a nastúpil v oboch slávnych zápasoch play-off Európskej ligy s AS Rím. So Slovanom získal v ročníku 2012/13 double a v sezóne 2013/14 prispel k zisku titulu, i keď počas jarnej časti hosťoval v škótskom Ross County.

Na jeseň 2014/15 odohral všetkých šesť zápasov v predkolách a play-off Ligy majstrov a zároveň všetkých šesť duelov v skupinovej fáze Európskej ligy. V 2. predkole LM rozhodol o víťazstve nad New Saints, keď zo šestnástky pekne trafil k bližšej žrdi. Zo Slovana odišiel v zime 2015 po tom, ako sa s klubom nedohodol na novej zmluve. Následne pôsobil v talianskom SS Monopoli a v aktuálnom ligovom ročníku odohral dve stretnutia za Senicu.

 Ukončenie zmluvy s Ligeonom, de Sa na hosťovanie

Slovan naopak opúšťajú dvaja holandskí legionári. Ruben Ligeon i Lesley de Sa prišli do Slovana ako voľní hráči v lete 2016. Nevybojovali si však stabilné miesto v zostave prvého tímu. Ruben Ligeon zasiahol do 27 zápasov a dal jeden gól, Lesley de Sa si pripísal 29 štartov, v ktorých sa raz strelecky presadil.

 (red, ts, foto mg, zdroj ŠK Slovan Bratislava)

 

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter