Šport 2. september 2019

DAC uštedril Slovanu prvú prehru, Kozáka obliali pivom


Obhajca titulu ŠK Slovan Bratislava utrpel prvú prehru vo futbalovej Fortuna lige.

V nedeľňajšom šlágri 7. kola prehral na pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda vysoko 2:5 a je na druhom mieste tabuľky o tri body za vedúcou Žilinou. Domáci znížili odstup na Slovan na tri body.

Hostia z metropoly SR síce vyhrávali 1:0, ale domáci ešte do prestávky využili vylúčenie De Kampsa a otočili na 2:1.

Rozdielový gól strelil Ramírez a hoci Abena znížil, Fábry a opäť Ramírez zavŕšili cenný triumf DAC nad úradujúcom majstrom. 

,,Dnes by tu mal sedieť niekto iný miesto mňa. Padlo veľa gólov, a to je všetko odo mňa," zneli prvé slová lodivoda Slovana Jána Kozáka ml. na pozápasovej tlačovej konferencii.

V stručnosti tak po novom hlavný kouč Bratislavčanov zhodnotil nevydarený duel jeho zverencov.

Oproti predošlým šiestim ligovým stretnutiam, v ktorých Slovan neprehral, bol rozdiel jasný. ,,V efektivite, samozrejme," dodal opäť stručný Kozák. 

,,Niektoré veci si nechám pre seba, na tribúnach som však voči Sl ovanu nevidel žiaden rešpekt.

Mňa tam obliali pivom, som preto okrem výsledku sklamaný aj z tribúny," dodal ešte tréner belasých.

Okrem prísnej penalty proti belasým totiž videl Joeri de Kamps ešte prísnejšiu červenú kartu, ktorá výrazne ovplyvnila to, čo sa ďalej dialo na ihrisku.

„Myslím si, že práve tento okamih rozhodol o zápase. Bola to veľmi prísna červená karta.

Po veľmi náročnej odvete s PAOK sem hrali v početnom oslabení proti kvalitnému súperovi.

Dali sme DAC príliš veľa priestoru, urobili sme chyby a oni nás za to potrestali piatimi gólmi. Mrzí nás to, ale na druhej strane si treba uvedomiť súvislosti.

Len vo štvrtok večer sme odohrali najnáročnejší zápas roka, ktorý nás stál veľa síl. Do červenej karty sme mali zápas v rukách,

potom sa to zlomilo a naozaj bolo ťažké hrať desiati proti jedenástim,“ povedal Andraž Šporar, ktorý v úvode premenenou penaltou poslal belasých do vedenia.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 5:2 (2:1)

Góly: 52. a 75. Ramírez, 36. Davis (z 11 m), 45.+2 K. Vida, 68. A. Fábry - 11. Šporar (z 11 m), 55. Abena. Rozhodovali: Sedlák – Hancko, Benko, ŽK: 56. Koštrna, 86. Oravec - 41. Suchockyj, 47. Abena, 83. Ljubičič, ČK: 35. De Kamps (Slovan), 11 679 divákov.

DAC: Jedlička – Koštrna, Beskorovajnyj, Kružliak, Davis – A. Fábry (87. Divkovič), M. Vida, Oravec – Blackman (90. Taiwo), Ramirez, K. Vida (90. Veselovský)

Slovan: Greif - Apau, Abena, Božikov, Suchockyj - Ljubičič, De Kamps – Dražič (69. Daniel), Villar, Moha – Šporar (80. Strelec)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter