Šport 28. apríl 2019

DAC ukončil famóznu sériu Slovana bez prehry


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava neukončia aktuálnu ligovú sezónu bez prehry.

Belasí totiž prvý raz nebodovali až v šiestom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy o titul na ihrisku druhého DAC Dunajská Streda, kde prehrali 0:1 (0:0).

Takto prišli o svoju famóznu neporaziteľnosť, ktorá trvala celkovo 29 ligových duelov. Zároveň sa skončila ich víťazná šnúra na ihriskách súperov,

Slovan doposiaľ vyhral vonku všetkých 11 ligových duelov v sezóne. Po sobotňajšom šlágri v Dunajskej Strede zostali bez prehry už len majstri Izraela Maccabi Tel Aviv a Grécka PAOK.

Už istý majster Slovan vstúpil do zápasu lepšie, v siedmej minúte mal šancu Andraž Šporar, ale trafil len žrď Jedličkovej bránky. Diváci v MOL Aréne sa gólu dočkali až po zmene strán,

keď v 54. min skóroval Kristopher Vida. O päť minút neskôr mal Slovan veľkú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu.

Po faule vo vlastnej šestnástke putoval predčasne pod sprchy Souleymane Koné, ale nariadenú penaltu slovinský kanonier Šporar nevyužil.

V záverečnej polhodine zverenci Martina Ševelu početnú prevahu nezužitkovali, a tak prehrali prvý zápas od 5. mája 2018. Vtedy prehrali na pôde Ružomberku takisto 0:1.

Martin Ševela, tréner Slovana po zápase na tlačovej besede povedal: ,,Boli sme svedkami dobrého, otvoreného stretnutia. Výborný zápas, výborná kulisa a dve dobré mužstvá.

 Jeden gól je málo na takýto zápas, šance boli na obidvoch stranách. Mali sme výborný vstup, do 17. minúty sme si vytvorili až tri šance, nastrelili sme aj konštrukciu brány.

 Gól súpera prišiel po chybe brániaceho hráča. Následne sme nedali jedenástku a domáci potom hrali s emóciou a srdcom. Nás mrzí prehra aj efektivita.

Bola to dobrá príprava na Európu, potrebujeme viac takýchto zápasov. Gratulujem Dunajskej Strede k výhre."

Najlepší ligový strelec Andraž Šporar videl šláger takto: ,,Prehra nás všetkých mrzí, ale ukázalo sa, že v takej dlhej súťaži sa všetky zápasy nedajú vyhrať.

V sobotu to nebol náš deň, lebo sme nevyužili niekoľko dobrých príležitostí vrátane môjho pokutového kopu.

Nevadí, ideme ďalej, napokon my sme majstri.“ Prečo ste v tejto sezóne nepremenili už druhý pokutový kop?

,,Z piatich jedenástok som tri dal, teraz mi to nevyšlo, brankár Dunajskej Stredy vystihol smer mojej strely, to sa stane aj oveľa väčším hráčom ako som ja.“

Ako vás veľmi mrzí, že ŠK Slovan nezakončí túto výnimočnú sezónu bez prehry?

,,Samozrejme, mrzí nás to, lebo veľmi sme chceli ukončiť túto sezónu bez prehry. Po vylúčení domáceho hráča sme sa nedokázali viac presadiť v kompaktnej obrane DAC.

Ale ako som už povedal, dnes to nebol pravý Slovan. Jeden takýto nevydarený zápas však nemôže znehodnotiť tento super ročník,“ dodal ešte A. Šporar.

Slovanu citeľne pre menšie zdravotné ťažkosti chýbali Vasil Božikov a Joeri de Kamps a mladý nádejný útočník David Strelec hral za starší dorast Slovana,

ktorý bojuje o titul a aj za prispenia Strelcovho presného zásahu remizoval v Ružomberku 2:2.

 FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)

Gól: 55. K. Vida. Rozhodovali: Ziemba – Štrbo, Kováč, ŽK: Kalmár, Jedlička, Divković – Rabiu, Bajrić, Villar, ČK: 59. Kone (DAC), 11 820 divákov.

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Kone, Davis (46. Šatka) – Ronan, M. Vida, Kalmár (46. Herc) – Čmelík (82. Bednár), Divković, K. Vida

Slovan: Greif – Apau, Bajrič, Guzmics, Suchockij (80. Villar) – Ljubičič, Rabiu (67. Rafael) – Čavrič, Dražič, Moha – Šporar

(ll)

Foto: www.slovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter