Šport 25. október 2019

Bratislavčania Bratislavčanom pripomenú úspechy slovenského krasokorčuľovania


Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa 7. novembra uskutoční symbolická bodka za športovou kariérou Jozefa Sabovčíka s príslovečným názvom, ktorý sa z angličtiny dá preložiť ako OHŇOVÁ SHOW. 

Sympatický, svetovo významný slovenský krasokorčuliar, ktorý dlhé roky  žije v USA v Sold Lake City (Utah), sa do rodného mesta rád vracia.

Priateľstvo  svetových krasokorčuliarov demonštruje skutočnosť, že hosťami  jeho  programu  budú - A. Jagudin, A. Sotnikovová, J. Fernandes, E. Březinová a ďalší. 

Medzi nimi budú aj súrodenci Oľga a Jozef Beständigovci, ktorí do r. 2005 boli aktívnou športovou dvojicou.

Títo rodení Bratislavčania, svoju športovú kariéru rovnako ako Jozef Sabovčík natrénovali práve na štadióne velikána krasokorčuľovania, podľa ktorého je Zimný štadión pomenovaný.

Neodmietli ponuku organizátorov - a po 14 rokov sa vracajú  na ľad. 

„Takú ponuku nebolo možné odrieknuť, je to  nielen výzva  ale aj povinnosť pripomenúť si krasokorčuliarske úspechy, ktoré sme tu mali - povedal Jozef Beständig, dnes prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu pri rozkorčuľovaní sa pred novinármi.

Zároveň  je to hold olympionikovi Jožkovi Sabovčíkovi ale aj Ondrejovi Nepelovi, pretože my všetci sme na tomto štadióne začínali. 

A to, že sa ocitneme v takej skvelej spoločnosti Jožkových hostí je zaväzujúce. Preto nevyjdeme len tak na ľad, pripravíme sa, trénujeme.

Stáť na korčuliach ešte vieme, veľa z korčuľovania sa nedá zabudnúť, máme pohybovú pamäť a aj súlad, ktorý sme mali.

Samozrejme že ťažšie prvky by chceli viac času, ale špirálu ešte dáme“, dopĺňa ho sestra Oľga. Bratislavčania sú známi ako fanúšikovia krasokorčuľovania.

I keď  sa v najbližšom čase nechystá európsky šampionát, Jozef Sabovčík prinesie pre všetkých jedinečný športový zážitok.

Nielen symbolicky, pri ukončení svojej športovej kariéry, ale aj s gestom k slovenskému krasokorčuľovaniu, ktoré malo základňu v Bratislave. 

Na FIRE ONE SHOW 7. novembra 2019  vás pozývajú  tí, ktorí nezaváhali a pri tejto príležitosti sa vrátili na ľad - Oľga a Jozef Beštändigovci. Pridala sa aj  Eliška Březinová, ktorú Jozef Sabovčík trénuje.

-mik-

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter