Šport 17. október 2018

Bratislava zažije prvý galavečer MMA svetovej úrovne


Český veterán UFC Karlos Vémola a Slovák Ivan Buchinger budú najväčšími lákadlami galavečera zmiešaných bojových umení XFN 14, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Predstavia sa aj ďalší domáci bojovníci Ľudovít Klein, Miroslav Štrbák, Vojto Barborík a Roland Čambal, návrat do ringu absolvuje najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács.

Meno jeho oponenta zverejnia organizátori v nasledujúcich dňoch, no nepôjde o premiérový vzájomný duel. 

,,XFN prichádza do najväčšej haly Slovenska s pokorou, ale zároveň s veľkými očakávaniami.

Slovensko MMA žije, je to najrýchlejšie rastúci šport v tejto krajine. A my sme zas najrýchlejšie rastúca MMA organizácia v strednej Európe s najlepšími slovenskými zápasníkmi.

Som šťastný, že prichádzame na Slovensko. Preto pevne veríme, že stretnutia slovenských šampiónov a skvelého publika bude pre Bratislavčanov úžasnou akciou.

Dúfam, že XFN zasiahne celé Slovensko, ako sa to podarilo v ČR," vyhlásil výkonný riaditeľ organizácie Petr Kareš.

,,Verím tomu, že to bude dobrý zápas. Poznám ho a sme naozaj dobrí kamaráti. Priateľstvo sa však končí v momente, keď vstúpime medzi šestnásť povrazov.

Už sme raz proti sebe boxovali a bol to dobrý súboj. Do ringu vstupujú dvaja športovci a obaja chcú zvíťaziť," zhodnotil Tomi "Kid" Kovács.

Pre návrat do ringu sa rozhodol, lebo cítil, že sa venuje všetkému ostatnému, ale sebe nie.

,,Keď som skončil, vedel som, že je správny čas prestať, pretože som sa venoval iným aktivitám a najmä mojim zverencom. Robil som všetko možné a seba som odkladal na posledné miesto.

Začiatkom roka prišla ponuka z Alžírska, kde som sa mal biť s veľmi kvalitným boxerom. Mali sme sa stretnúť v hlavnom zápase galavečera Afrika vs. Európa.

Všetko bolo dohodnuté, ale napokon z toho zišlo.

Napriek tomu som trénoval a potom prišla zaujímavá ponuka zo Švajčiarska, na ktorú som najprv kývol, no a dopadlo to celé tak, že som prijal možnosť boxovať na Slovensku pod záštitou XFN," prezradil prezident Slovenskej boxerskej federá cie (SBF ) Tomáš Kovács.

V ostatných mesiacoch sa stal trénerom slovenského elitného repera Patrika "Rytmusa" Vrbovského, ktorého pripravuje na premiérový boxerský súboj proti českému reperovi Marpovi.

,,Paťo je veľmi pokorný. Ľudia si myslia, že je namyslený, ale tak to vôbec nie je. Počúva ma a verí mi. To je veľmi dôležité. Hneď na začiatku sme si povedali, že do ringu ideme s tým, že chceme vyhrať.

Nejde o to, aby dobre boxoval, ale aby zvíťazil. Iba s týmto cieľom môže na tréningu zo seba vydať všetko," povedal majster sveta z roku 2009 v poloťažkej váhe v organizácii WBF a európsky šampión 2011 v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii a jednej zo štyroch najprominentnejších organizácií v rámci WBO.

Do Rytmusovho rohu sa Kovács postaví 27. decembra 2018 na galavečere v pražskej O2 aréne takisto pod záštitou XFN.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter