Šport 27. január 2020

Atletika: Škvarková na mítingu Elán v Bratislave zabehla limit na halové MS


Slovenská prekážkarka Stanislava Škvarková sa predstaví na halových MS v atletike v čínskom Nan-ťingu.

V nedeľu zabehla na bratislavskom mítingu Elán na trati 60 m prek. čas 8,14 s a o dve stotiny prekonala limit.

Zároveň si o päť stotín sekundy zlepšila osobný rekord. "Som rada, že mám limit z krku. Bežalo sa mi fajn, ale ešte to nebolo celkom ono," povedala podľa oficiálnej stránky Slovenského atletického zväzu (SAZ) Škvarková, ktorá je druhá istá účastníčka marcového vrcholu halovej sezóny.

Šprintér Ján Volko nastúpil na prvú hladkú šesťdesiatku od triumfu na halových ME v Glasgowe pred rokom.

Svoj beh vyhral v čase 6,68 sekundy a ihneď sa zaradil na štvrtú priečku tohtoročných tabuliek. "Čas ma potešil. Aj keby som to dal za 6,70, bola by tu spokojnosť," povedal Volko.

Dvadsaťtriročný Volko a o rok starší Fuchs sa posunuli na siedmu priečku tohtoročných európskych tabuliek za Britov Ujaha (6,61), Etienna (6,63), Čecha Stromška (6,64), Nemca Corucleho (6,64), Taliana Laia (6,65) a Brita Robertsona (6,66). Za rekordom mítingu Brita Seana Safo-Antwiho z roku 2014 zaostali len o jedinú stotinku.

„Časy ma potešili, aj keby som to dnes dal za 6,70 – 6,72, bol by som veľmi spokojný,“ vyhlásil zverenec trénerského dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko. 

“Chcel som začať aspoň tak ako vlani, čiže na úrovni 6,72, takže cieľ som splnil.” Ďalší štart čaká Volka 2. februára na mítingu v nemeckom Erfurte.

Na 3000 m mužov nevyšla Tiborovi Sahajdovi odveta za minulotýždňovú prehru v Budapešti s Bencem Bicsákom.

Náš najlepší vytrvalec dlho viedol, no 400 m pred cieľom, keď ho krátko predtým Maďar prebehol, z pretekov odstúpil. „Neudýchal som to.

Pred očami sa mi zatmelo, naozaj som nevládal. nemyslím si, že to bola vec psychiky. Nemal som vôbec dobrý deň.

Veľmi ma mrzí, že som preteky pred toľkými fanúšikmi, ktorí ma povzbudzovali, nedokončil,“ vravel sklamaný Sahajda. Bicsák napokon zlepšil časom 8:14,67 rekord mítingu Elán.

(TASR + atletika.sk)
Foto: Ján Luky
T. Sahajda
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter