Kultúra 12. november 2021

V Mirbachovom paláci vystavia kondolenčnú knihu k úmrtiu M. Cipára


Galéria mesta Bratislavy (GMB) vystaví v Mirbachovom paláci na Františkánskom námestí v Bratislave kondolenčnú knihu k úmrtiu akademického maliara, ilustrátora, grafika a slovenského umelca Miroslava Cipára. Verejnosti bude prístupná od piatka (12. 11.) do utorka (16. 11.). TASR o tom informovala Martina Grochálová zo Spolku sv. Vojtecha s odvolaním sa na deti zosnulého umelca.

Do kondolenčnej knihy sa budú môcť obyvatelia podpísať počas otváracích hodín s výnimkou pondelka, keď je Mirbachov palác zatvorený. V ostatné dni tak budú môcť urobiť v čase od 11.00 do 18.00 h.

Pohreb umelca bude neverejný

Rodina zosnulého akademického maliara informovala, že vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu a v záujme ochrany všetkých bude pohreb umelca neverejný v najužšom rodinnom kruhu.

Verejnú spomienku na Miroslava Cipára usporiada rodina neskôr, keď nastane priaznivejšia situácia. "Teraz prosí o tichú spomienku a modlitbu," informovala TASR v mene rodiny umelca Zuzana Šebestová.

Miroslav Cipár zomrel 8. novembra vo veku 86 rokov. Je pokladaný za jedného z najvšestrannejších slovenských výtvarníkov. Za ilustrátorskú tvorbu získal množstvo domácich i zahraničných ocenení. Jeho bohaté portfólio tvoria maľby, sochy, grafiky, vytvoril aj mnohé známe logá. Nepochybne najpopulárnejšie sú však jeho ilustrácie, za ktoré získal viacero významných ocenení.

TASR

(foto: Galéria mesta Bratislavy)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter