Kultúra 15. jún 2017

Prvý ročník projektu VIVA ULICA! spúšťajú 19. júna


Projekt prvého ročníka projektu Viva Ulica! odštartuje v pondelok, 19. júna 13:00, na nábreží EUROVEA.  Projekt je súčasťou letného festivalu VIVA MUSICA!

 Viva Ulica si kladie za cieľ prilákať hudobníkov do ulíc, aby slovenské mestá ožili dobrou hudbou. Motiváciou prihlásených hudobníkov do kastingu bolo aj hudobné štipendium od Slovenskej sporiteľne a festivalu Viva Musica! Desať hudobníkov, ktorí prešli výberom odpornej poroty v zložení: Ľubica Čekovská, Braňo Kostka a Matej Drlička, získali vlastné miesto na hranie v centre Bratislavy a hodiny u špičkového hudobného pedagóga. Najväčšou motiváciou je však šanca vystúpiť v jednej z top formácií na záverečnom koncerte festivalu Viva Musica! 2017 v závere leta.

 Prvé oficiálne miesto v pondelok otvorí hudobne, primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Pozvanie prijala aj väčšia časť poroty Braňo Kostka a Matej Drlička, zástupca Slovenskej sporiteľne a samozrejme jeden z finalistov, ktorý spustí svoje prvé oficiálne „Viva Ulica hranie“, sláčikové kvarteto Adventure Strings.

 Víťazov projektu nájdete počas leta hrať po celom meste. Podrobnosti prinesieme 19. júna.

(rl, red)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter