Kultúra 27. september 2019

Počas Bielej noci budú posilnené spoje MHD i doprava do regiónu


Návštevníci piateho ročníka Bielej noci, ktorý bude v hlavnom meste od piatka (27. 9.) do nedele (29. 9.), budú môcť využiť večer a v noci posilnené linky verejnej dopravy.

Týka sa to nielen bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, ale aj prímestskej autobusovej dopravy. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) i Bratislavská integrovaná doprava (BID).

V prípade mestskej hromadnej dopravy bude z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu predĺžená premávka denných električkových liniek 1, 3 a 9 až do polnoci.

Mimoriadne posilové električky budú premávať v 15-minútových intervaloch.

S rovnakým intervalom až do 1.00 h ráno budú premávať aj posilnené spoje na večerných a nočných autobusových a trolejbusových linkách.

Na ne zároveň dopravný podnik nasadí kapacitnejšie kĺbové vozidlá. Týka sa to nočných liniek N21, N31, N33, N34, N72, N80, N93 a N95.

Vyššiu prepravnú kapacitu budú mať aj denné autobusové a trolejbusové linky 70, 91, 205 a 207.

Mimoriadne spoje budú vypravené aj z Bratislavy smerom do regiónu. Odchádzať budú o 0.20 h z autobusovej stanice.

Týka sa to liniek 245 (Marianka – Stupava – Lozorno – Malacky) , 540 (Svätý Jur – Pezinok – Vinosady – Modra), 525 (Čierna Voda – Malý Raj – Chorvátsky Grob – Slovenský Grob), 630 (Ivanka pri Dunaji – Bernolákovo – Senec), 737 (Rovinka – Dunajská Lužná – Kalinkovo – Hamuliakovo – Šamorín)a 740 (Most pri Bratislave – Malinovo – Tomášov).

Podujatie Biela Noc je medzinárodný umelecký projekt, ktorý má za úlohu priblížiť širokej verejnosti súčasné formy umenia, ako aj netradičné, nepoznané a významné miesta európskych metropol.

Tento rok sa v Bratislave rozrastá na tri dni. Spolu so sprievodným programom predstaví takmer 50 rôznych inštalácií, diel od domácich umelcov a ich kolegov z Nemecka, Rakúska, Talianska, Poľska, Kanady, Británie, Austrálie aj Brazílie.

(TASR)
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter