Kultúra 9. február 2018

Obdobie fašiangu sa predstaví rozmanitými podujatiami


Cez víkend sa bude v bratislavskom regióne plesať na troch miestach.

Plesy tohto víkendu začnú v sobotu v bratislavskej Redute, v DK Ružinov a budú pokračovať v nedeľu Benefičným Medickým koncertom v Inchebe.

Od piatka do soboty nájdete v bratislavskej Inchebe 14.ročník predajnej výstavy Svadobný veľtrh, ktorý bude spojený s medzinárodným veľtrhom kozmetiky Interbeauty.

Podujatie Pezinské vínne pivnice ponúkne tie najchutnejšie lokálne vína v sobotu od 12:00.

Od dnes do nedele ponúkne Japonský filmový festival to naj z miestnej kinematografie a v sobotu od 18:00 sa môžete vybrať na netradičnú prechádzku nočnou Modrou.

„Fašiangy sú v plnom prúde, ten kto sa nerád ukazuje na tanečnom parkete, môže ochutnať regionálne vína alebo prejsť sa Nočnou Modrou,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Pezinské vínne pivnice predstavia tie najlepšie vína od lokálnych vinárov v sobotu 10.2. od 12:00 do 21:00 hodiny.

Už po desiaty raz vo vinárskej metropole pod Karpatmi ožijú historické pivnice a ponúknu svojím návštevníkom to najlepšie z produkcie miestnych vinárov.

Okrem zážitku zo samotnej degustácie čaká na návštevníkov prehliadka atraktívnych historických priestorov.

Aj tento víkend máte príležitosť vytiahnuť plesovú róbu a to hneď v sobotu 10.2., kedy sa bude plesať na Bratislavskom Bále v Redute od 19:00 a v DK Ružinov na Prvom Pivovarskom plese od 19:00.

Nasledujúci večer bude patriť plesu v Inchebe, kde o 19:00 začne Benefičný Medický ples.

Návštevníci Modry sa v sobotu 10.2. vyberú na špacír nočnou Modrou, dolným predmestím.

Nočné prehliadky Modrou prezradia prečo sa Modra volá modrá, kto bol slovenský Exupéry, prečo máme dva evanjelické kostoly hneď vedľa seba a ešte mnoho zaujímavostí.

Prehliadka začína na cintoríne po zotmení o 18:00.

V priestoroch bratislavskej Incheby sa v novom šate predstaví najväčší Svadobný veľtrh na Slovensku, ktorý je tradičným podujatím svadobných príprav nielen pre budúce nevesty a ženíchov, ale aj pre svadobné mamy a rodinných príslušníkov, ktorí sa podieľajú na organizácii svadby.

Veľtrh bude doplnený medzinárodným veľtrhom kozmetiky INTERBEAUTY od piatka 9.2. do soboty 10.2.2018.

Japonský filmový festival ponúkne od dnes do nedele 11.2. prehliadku piatich súčasných filmov, ktoré odrážajú rôznorodé aspekty života Japoncov – od zábavy, fikcie či fantasy cez drámu jednotlivca, až po film so športovou tematikou. Filmy si môžete pozrieť v kine Lumiere v Bratislave vždy o 18:00hod.

(brt)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter