Kultúra 23. august 2018

Na Deň ústavy SR bude v Bratislave Folklórny festival Matice slovenskej


Folklórny festival Matice slovenskej v bratislavskom Ružinove bude pre hlavné mesto príležitosťou osláviť Deň ústavy SR.

Prvý ročník podujatia zároveň nadväzuje na tradíciu matičných folklórnych festivalov v Bratislave.

Dom Matice slovenskej v Bratislave v spolupráci s mestskou časťou Ružinov privíta širokú verejnosť v amfiteátri na Štrkoveckom jazere v Ružinove presne 1. septembra 2018 o 16.00 h.

Záštitu nad festivalom prevzal predseda Národnej rady SR Andrej Danko práve pre jeho príležitostný charakter na Deň Ústavy SR.

„Folklórny festival Matice slovenskej spojí v Ružinove tradičné dedičstvo našich predkov a oslavu 26 rokov základu modernej slovenskej štátnosti, čo Ústava Slovenskej republiky skutočne je.

Naše dejiny nám dokazujú, že máme byť právom na čo hrdí, či už je to slovenský folklór alebo história,“ uviedol riaditeľ matičného domu Peter Schvantner.

Na javisku vystúpia známe domáce skupiny ako FS Karpaty a FS Ekonóm, ale predstavia sa aj FSk Bystričan zo Záhorskej Bystrice, FS Jánošík z Fiľakova či FS Máj z Piešťan.

Z detských súborov vystúpi DFS Závoďan zo Závodu a DFS Matičiarik z Nových Zámkov.

Matica a samospráva týmto prináša folklórny festival priamo obyvateľom hlavného mesta, ale aj verejnosti z iných častí Slovenska.

Informovala hovorkyňa Matice slovenskej, Veronika Matušková.

(red, ms)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter