Kultúra 14. máj 2018

Muzikál Madame de Pompadour skončil, Sisa Sklovska sa už pripravuje na postavu Márie Terézie


Divadlo Nová scéna uviedlo v piatok 11. mája 2018 poslednýkrát pôvodný slovenský muzikál MADAME DE POMPADOUR so Sisou Sklovskou v hlavnej úlohe.

Po veľkom úspechu muzikálu na domácej scéne ale aj v zahraničí sa tak skončí muzikálový život jednej z najznámejších kurtizán sveta, ktorá ovplyvňovala chod francúzskych dejín v 18. storočí, inteligentnej, krásnej ženy, ktorú mnohí obdivovali aj nenávideli.

Premiéra muzikálu Madame de Pompadour bola v Divadle Nová scéna 12.2.2016, autorsky sa pod predstavenie podpísala trojica Martin Kákoš /réžia a libreto/, Ľubo Horňák /hudba a hudobné naštudovanie/ a Marián Brezáni /texty piesní/.

V scéne Paľa Andraška a výpravných kostýmoch Ľudmily Várossovej sa predstavili Š.Skrúcaný/ S.Král, M.Kramár/J.Vajda, L. Vráblicová, P.Vyskočil/J.Slezák/D.Koči, K.Olasová, P.Plevčík, L.Pišta, T.Majláth, K.Čálik, J.Mistrík a ďalší.

Choreografiu mal na starosti Jaroslav Moravčík.

Hlavnú úlohu slávnej kurtizány šili priamo na telo Sisy Sklovskej:

„Je to ďalšia legendárna postava ženy, kde bolo čo hrať. Madame de Pompadour bola vzdelaná žena, biznismenka, tvorila módu, milovala divadlo a keďže bola oficiálnou milenkou kráľa, mala obrovskú moc, dokonca aj v parlamente.

V tejto postave som sa opäť našla a opäť aj v hudbe.

Už teraz viem, že mi táto postava femme fatale bude chýbať. Teší ma, že o muzikál bol záujem ako doma, tak aj v zahraničí.

V Južnej Kórei v Daegu na najväčšom medzinárodnom muzikálovom festivale na svete sme za tento muzikál dostali hneď tri ocenenia – najlepší muzikál, najlepší herec vo vedľajšej postave – Ján Mistrík a mne sa na tomto festivale podarilo získať už po druhýkrát /prvé ocenenie bolo za postavu Mata Hari v rovnomennom muzikáli/ najvyššie ocenenie – najlepšia herečka v hlavnej role.

Ale ako to už býva, keď sa niečo končí, iné, nové sa začína. A tak už vzniká ďalší pôvodný slovenský muzikál MÁRIA TERÉZIA v oveľa modernejšom kabáte po všetkých stránkach.

Veľmi sa teším na ďalšiu femme fatal, do ktorej sa budem vžívať pod vedením staro-nového tvorivého tímu.“

Nový muzikál MÁRIA TERÉZIA bude mať premiéru 22. marca 2019 v Divadle Nová scéna a podpísaný pod ním bude tvorivý tím Dodo Gombár, Ľubo Horňák a Marián Brezáni.

Uzavrie tak muzikálovú trilógiu o osudových ženách – MATA HARI, MADAME DE POMPADOUR a MÁRIA TERÉZIA.

(red, ns)

Foto: DNS

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter