Kultúra 13. apríl 2018

Medzinárodná výstava modelov z Lego je v Bratislave otvorená od 14. apríla


V priestoroch Galéria bývania Styla v Shopping Palace Bratislava na Zlatých pieskoch, sprístupnili v uplynulých dňoch jednu z najväčších mobilných výstav z lego kociek.

Usporiadatelia jej dali názov Invázia gigantov. Návštevníci na rozlohe 2 500 m2 môžu zhliadnuť viac ako100 modelov, na ktoré sa použilo práve 7 miliónov lego kociek.

Organizátori pripravili aj zábavnú zónu v podobe Fun Parku na rozlohe 500 m2.

„Invázia gigantov“ je kľúčovou myšlienkou Medzinárodnej mobilnej výstavy modelov z LEGO® kociek. Jedinečná expozícia na Vás zapôsobí svojou veľkosťou a rôznorodosťou prezentovaných modelov.

Niektoré modely sú vzhľadom na svoju veľkosť obrovské, zatiaľ čo iné sú gigantické v prenesenom zmysle slova. „Na výstave prezentujeme sochy známych osobností zo sveta športu, kultúry, filmu a rozprávok vytvorené v mierke 1:1 – čiže gigantov vo svojom odbore,“ povedal Rafał Szymański, organizátor výstavy.

Celá myšlienka vznikla pred niekoľkými rokmi, po tom ako si Rafał Szymański všimol pozitívne zmeny pri správaní a rozvoji svojho syna. Uvedomil si, ako stavanie lego kociek dopomáha ku koncentrácií a rozvoju detskej logiky.

Syn bol veľmi neposedný, nevedel pri ničom vydržať. Stavanie modelov z lega kociek bola činnosť, kde bol pokojný a dokázal sa sústrediť.“

Ako ďalej uviedol, výstava nesie tri hlavné myšlienky. Prvou je mobilnosť výstavy, druhou vzdelávanie a treťou interaktivita.

Pretože od začiatku bolo hlavnou myšlienkou zorganizovať podujatie s kockami LEGO®, ktoré by bolo jediné svojho druhu, priviezli sme do Bratislavy najlepšie exponáty z celej Európy,” dodáva Szymański.

Výstava je rozdelená na 12 tématických častí.Medzinárodná výstava modelov z LEGO® kociek poskytuje nielen deťom, ale aj dospelým možnosť jedinečnej zábavy.

Na špeciálne vyhradenej ploche FUN PARKu s rozlohou 500 m2 na deti čaká zóna s kockami DUPLO, stolíky pre zábavu s kockami LEGO®, priestor pre budovanie veľkých konštrukcií z obrovských kociek, rovnako ako mnoho ďalších lákadiel.

Na našej výstave v Bratislave môžu deti „písať“ a „maľovať“ kockami a autíčka, ktoré si sami poskladajú, budú môcť pretestovať na špeciálne pripravených zjazdových tratiach a rampách.

Otvorenie výstavy pre verejnosť sa bude konať 14. apríla o 10:00 hod. a výstava potrvá do 15. júla 2018, denne od 10:00 do 20:00 hodiny.

(red)

Foto: BK-orig.

4 komentáre
ODPOVEDAŤ anna | 17. 7. 2018, 14:22

dobry den neviete kde poputuje vystava z bratislavy dalej?

ODPOVEDAŤ Melek | 19. 5. 2018, 11:40

Ake je vstupne ?

Dušan Paulovič | 14. 6. 2018, 20:23

5 eur 50 centov

ODPOVEDAŤ Matej Tarr | 13. 5. 2018, 12:46

Peter Sagan je najkrajsi

Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter