Kultúra 13. apríl 2018

Jaromír Nohavica sa vracia na bratislavské pódiá a to hneď dvakrát


Najznámejší a najúspešnejší český pesničkár sa vracia na bratislavské pódiá a to hneď dvakrát V bratislavskej Aegon Aréne NTC vystúpi 22. júna 2018 v sprievode Janáčkovej filharmónie Ostrava.

Na druhý deň 23. júna 2018 sa v NTC predstaví v klasickej zostave so spoluhráčmi Robertom Kusmierskim a Pavlom Plávkom.

Fanúšikovia Jaromíra Nohavicu si budú môcť vypočuť jeho hity „Kometa“, „Ostravo“, „Ještě mi scházíš“ či „Když mě brali za vojáka“ a mnoho ďalších.

Prešli už dlhé tri roky, kedy mali bratislavskí fanúšikovia ostravského hudobného barda Jaromíra Nohavicu možnosť vidieť a počuť ho naživo. Vtedy si pre nich pripravil koncertnú minišnúru a odohral v Bratislave šesť vypredaných koncertov.

Každý z koncertov bol v inom priestore, každý z nich bol iný, jedinečný a nezabudnuteľný.

A každý, kto aspoň na jednom z týchto koncertov bol, by si zážitok živého koncertu tohto výnimočného pesničkára a skvelého rozprávača rád zopakoval.

Preto sa teším, že opäť prijal naše pozvanie,“ neskrýva radosť organizátor koncertu Palo Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Hudobná ikona Jaromír Nohavica vystúpi 22.6.2018 v Aegon Aréne NTC v Bratislave v sprievode Janáčkovej filharmónie Ostrava pod taktovkou Marko Ivanovica. Na koncerte zaznejú v slovenskej premiére najväčšie Nohavicove hity v úprave pre spev, gitaru a symfonický orchester.

Koncert ponúkne zaujímavé hudobné spojenie a mnohé prekvapenia. Nohavica v tejto zostave vystúpil v Česku niekoľkokrát, dokonca s ním vypredal pražskú O2 Arénu.

Na ďalší večer 23.6.2018 sa v rovnakom priestore uskutoční druhý, ale úplne iný koncert Jarka Nohavicu. Tentokrát jeho piesne budú znieť v klasickej zostave. Jarka Nohavicu (gitara, spev) bude sprevádzať jeho dlhoročný súputník a spoluhráč Robert Kusmierski (akordeón, piano) a Pavel Plávka (bicie, perkusie).

Jaromír Nohavica je žijúcou legendou českého pesničkárstva, ktorá má na hudobnej scéne špecifické postavenie. Debutoval v roku 1988 albumom Darmoděj.

Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy ako „V tom roce pitomém“ (1990), „Mikymauzoleum“ (1993), „Divné století“ (1996), „Moje smutné srdce“ (2000), „Babylon“ (2003) či „Ikarus“ (2008).

Z albumu „Tak mě tu máš“ sa v Česku predalo takmer 40 tisíc kópií. K 60-tke si doprial exkluzívny výber toho najlepšieho z tvorby z poslednej dekády minulého storočia s názvom „Tenkrát“.

Na bratislavských koncertoch zahrá Jarek najväčšie hity „Kometa“, „Ostravo“, „Ještě mi scházíš“ či „Když mě brali za vojáka“, ale aj piesne z nového albumu „Poruba“, ktorý vyšiel pred pár mesiacmi.

Vstupenky na oba koncerty sa predávajú výlučne cez web organizátora koncertu Dr.Horák na www.drhorak.sk, alebo priamo v kamennej predajni Dr.Horák na Medenej 19 v Bratislave.

(red, nk factory)

Foto: Martin Homola

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter