Kultúra 9. október 2017

Divadlo Nová scéna: Úspešné muzikály Mačky a Madam de Pompadour sú stále v ponuke divadla


V bratislavskom Divadle Nová scéna pokračujú aj tento rok predstavenia úspešných muzikálov svetového mena. Takými sú aj muzikál Mačky a muzikál Madame de Pompadour.

MAČKY/CATS

Nadčasová hudba fenomenálneho Andrew Lloyd Webbera (autor muzikálov Fantóm Opery, Evita či Jesus Christ Superstar), spektakulárna výprava, strhujúca choreografia a samozrejme nezabudnuteľný piesňový hit Memory.

Jeden z najdlhšie hraných muzikálov. Muzikál ktorý ako prvý zlomil všetky rekordy uvádzania na Broadway v New Yorku (takmer 20 rokov nepretržitej produkcie) a vo West Ende v Londýne (21 rokov nepretržitej produkcie - vyše 9000 repríz).

Od čias svetovej premiéry sa muzikál Cats - Mačky uviedol vo viac ako 30 krajinách, bol preložený do 15 jazykov a na celom svete ho videlo viac ako 73 miliónov divákov.

Hudba Andrew Lloyd Webber, na motívy knihy T. S. Eliota „Praktická kniha o šikovných mačkách"

Najbližšie predstavenia Mačky sú plánované na termíny: 26. a 27. októbra a 29. a 30. novembra 2017.

MADAME DE POMPADOUR

Výpravný muzikál o najznámejšej a najpôvabnejšej milenke kráľa Ľudovíta XV., ktorá zo zákulisia usmerňovala chod francúzskych dejín v polovici 18. storočia.

Príbeh ženy, ktorú mnohí milovali a obdivovali ale aj nenávideli a preklínali.

Muzikál Madame de Pompadour je o láske, sexe a zhýralosti doby. Je však aj o mocenských hrách, intrigách na kráľovskom dvore a žiarlivosti.

Predstavuje Madame de Pompadour ako inteligentnú ženu, ktorá sa presadila vo svete ovládanom mužmi, no zaplatila za to vysokú cenu - absenciu skutočnej lásky.

V projekte autorskej trojice Horňák - Kákoš - Brezáni sa predstavia také hviezdy ako Sisa Sklovska, Štefan Skrúcaný, Stano Král, Jozef Vajda, Maroš Kramár, Ján Slezák, Patrik Vyskočil, Lucia Vráblicová a ďalší.

Muzikál Madame de Pompadour nadväzuje na predchádzajúci úspešný projekt tejto autorskej trojice - muzikál Mata Hari - ktorý sa stretol s veľkou odozvou doma aj v zahraničí.

Najbližšie predstavenie muzikálu Madame de Pompadour je naplánovaný na: 24. októbra 2017

(red)

Foto: Ctibor Bachratý

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter