Kultúra 28. február 2020

DIVADLO: Lord Norton a sluha James /po dvadsiatich rokoch.../


Umelecká agentúra LECA production v spolupráci s Rudom Gerim uviedla v júni 2018 v bratislavskom Štúdiu L+S znovuzrodenie legendárnej komédie LORD NORTON A SLUHA JAMES v novom šate a v novom obsadení.

Marián Zednikovič a Stano Dančiak sa stali v 90-tych rokoch notoricky známymi ako rozmaznaný Lord Norton a jeho verný sluha James.

Postavili tak latku dobrej zábavy naozaj vysoko. Roky bola ich domovská scéna Štúdio L+S. Práve preto sa producenti rozhodli do priestorov obľúbeného bratislavského divadla vrátiť mega úspešnú komédiu v novom obsadení a v novom šate.

Obnova kultového titulu LORD NORTON A SLUHA JAMES bola veľkou výzvou. Od premiéry odohrali v Bratislave ako aj na zájazdoch po Slovensku niekoľko desiatok repríz vo vypredaných sálach, komediálna dvojica si tak získava svojich obľúbencov aj v mladej, dnešnej generácii divákov.

Predstavenie v 90-tych rokoch malo vyše 600 repríz na Slovensku a v Česku, CD nosiče tejto hry, ako jediné dostali 3 Diamantové, 9 Platinových a 18 Zlatých platní. Za predaj týchto nosičov sa autor Ján Snopko stal dodnes najpredávanejším autorom hovoreného slova na Slovensku.

V novom predstavení Lord Norton a sluha James si môžete vychutnať nezameniteľný humor, veselé a netradičné príhody v skvelom hereckom obsadení Ľuboša Kostelného a Jozefa Vajdu, v réžii Michala Vajdičku.

Partneri predstavenia Budiš a St. Nicolaus. Mediálni partneri: Bratislavský kuriér, Týždenník Slovenka, Denník Šport.

Pozývame Vás, príďte sa aj Vy zabaviť na veselých a netradičných príhodách tejto legendárnej dvojice. Pravidelne každý mesiac v Štúdiu L+S Bratislava a vo vašom meste...

(red)

Účinkujú: Ľuboš Kostelný a Jozef Vajda

Autor: Ján Snopko

Réžia: Michal Vajdička

Scéna a kostýmy: Pavol Andraško

Producent a promotér: LECA production, s.r.o.

Domovská scéna: Štúdio L+S

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter