Kultúra 9. november 2018

Cestovateľský festival v Bratislave ponúka viac ako 30 inšpirujúcich prezentácií


Cestovateľský festival Cestou necestou sa začne v piatok podvečer v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

Jeho 12. ročník ponúka viac ako 30 cestovateľských prezentácií z rôznych oblastí sveta.

Na najväčšom cestovateľskom festivale na Slovensku sa predstavia Harri Ahonen z Fínska, Abdul Razakov z Uzbekistanu bude mať prezentáciu s názvom Postsovietske krajiny z pohľadu domorodca už v prvý festivalový večer.

Svoje putovanie po svete predstavia aj Egri Cszaba z Maďarska a český cestovateľský dobrodruh Olda Štos zavedie návštevníkov do Nepálu prostredníctvom canyoning expedície, počas ktorej pokoril najväčší a najnáročnejší kaňon sveta Chamjé Khola.

Podujatie má vo svojom programe tiež hosťovanie festivalu Ozvěny z Ostravy.

Na programe budú tiež prezentácie ako 4260 km PCT trail z Mexika do Kanady, Afrika na bicykli, KE - Pamír a späť na starom mercedese, Jamajka, Z Kuby na Antarktídu, Zóna smrti - Expedícia Cho Oju, Stopom cez Strednú Ameriku, Naprieč Čínou na bicykloch, Kamčatka, Azory, Botswana, ale aj premietania v 3D.

"Po prvý raz sa spolu predstavia aj obaja organizátori festivalu Cestou necestou - Michal Knitl a Milan Hano," avizujú usporiadatelia podujatia, ktorého cieľom je "inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané".

V jeho závere si môžu návštevníci vypočuť aj koncert Mr. Stickman - vystúpenie jediného hráča na hudobnom nástroji stick alebo Chapman Stick v Českej republike Radima Dudu.

Festival potrvá do nedele 11. novembra.

(TASR)
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter