Kultúra 27. december 2017

Bratislavské bábkové divadlo: Štvrtkové večery pre celé rodiny a pripravované inscenácie v tejto sezóne


BBD pozýva rodičov a deti do divadla v novom netradičnom čase. Nový rok prinesie pravidelné hrávanie večerných rodinných predstavení každý druhý štvrtok o 17:00.

Nestíhate cez víkend do divadla? Nevadí! BBD sa od nového roku rozhodlo do svojho programu zaradiť večerné predstavenia každý druhý štvrtok so začiatkom o 17:00.

Už vo štvrtok 11. januára sa tak môžete tešiť na tajomný podvečer s predstavením Zhavranelí, ktoré vás prenesie do bájnych staroslovanských čias s podmanivou hudbou a mýtickou atmosférou.

Predstavenie bolo vysoko ocenené na domácich ako aj zahraničných festivaloch, ak ste ho ešte nemali možnosť zhliadnuť, určite si ho nenechajte odletieť.

O dva týždne neskôr, vo štvrtok 25. januára, vás bude pre zmenu čakať príbeh o každodenných radostiach a strastiach rodinného života, ktoré sú s veľkou láskou a humorom zachytené v predstavení Opice z našej police.

Tvorcovia BBD veria, že vás nový hrací čas zaujme a tešia sa na stretnutie s vami každý druhý štvrtok o 17:00 v divadle.

BBD by zároveň divákov v tejto divadelnej sezóne chcelo potešiť tromi novými rôznorodými inscenáciami.

Už na začiatku februára vás čaká premiéra inscenácie pre celé rodiny Lietajúci deduško o vernom spojenectve medzi starými rodičmi a vnukmi z pera významného výtvarníka a spisovateľa českého pôvodu Štepána Zavřela v réžii svetoznámeho slovinského režiséra Matiju Solceho.

V apríli bude nasledovať premiéra inscenácie o bláznivých filmových strašidielkach s názvom Príšeriak, ktorú pre BBD napísal a v súčasnosti ju aj režijne pripravuje Gejza Dezorz.

Premiéra poslednej inscenácie tejto sezóny je plánovaná na jún a nesie názov Adventura humana.

Autorsky aj režijne sa jej ujala režisérka Júlia Rázusová a skúma v nej problematiku šikany na školách. Inscenáciu budeme hrávať priamo v priestoroch školských telocviční s aktívnym zapojením divákov do diania. Bližšie informácie o pripravovaných inscenáciách, kompletný program divadla ako aj možnosť zakúpenia vstupeniek nájdete na www.babkovedivadlo.sk

Peter Galdík

Foto: BBD

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter