Kultúra 28. máj 2018

Bratislavské bábkové divadlo – program na jún 2018


1.6./piatok/ 09:00 a 11:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

5.6./utorok/ 09:30 a 14:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

6.6./streda/ 09:30 a 14:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

7.6./štvrtok/ 09:30 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

Dĺžka predstavenia: cca 0:45

Marta Gusniowska

O Rybárovi a Zlatej rybke

Groteskná rozprávka o tom, čo (ne)máme.

pre deti od 3 rokov

„Keby som tak bola len o trochu bohatšia!“ sťažuje sa naša rozprávková Baba svojmu mužovi Rybárovi.

Čo to ale znamená – byť bohatší? Mať krajšie šaty? Nový telefón? Všetky tie fajnové hračky z výkladu? Alebo nebodaj, obrovskú vaňu s bublinkami? A nestratím sa medzi toľkými vecami? A nestratím teba?

Tradičná rozprávka, ktorá vo svojom javiskovom prevedení spolupracuje s kúzlom a zázrakom a spolu vytvárajú svet Teba a Mňa a mora okolo nás, v ktorom sa učíme plávať.

réžia: Paulína Belická

hrajú: Jaroslava Hupková, Róbert Laurinec

vstupné: 4,00 €

___________________________________________________________________________ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.6./utorok/ 10:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

Dĺžka predstavenia: cca 1:00

Matija Solce

Deduško

Jazda o skusoch, príhodách a zážitkoch deduška Slavomíra a deduška Deduškovského, ktoré vám navždy zostanú v pamäti.

pre deti od  6 rokov

Deduško Slavomír mal už dávno zaľahnúť a lúštiť krížovky v domove dôchodcov. Namiesto toho sa zašil vo svojej dielničke a v spomienkach sa vracia k svojmu deduškovi - odhodlanému dobrodruhovi, čo pochodil pol sveta. V jeho rukách sa predmety premieňajú na mestá, krajiny a ľudí a jeho vzor deduško Deduškovský ožíva pred jeho očami.

Príbehy našich starých rodičov si v sebe nosíme po celý život, uchovávame si ich odkaz a odovzdávame ich ďalšej generácii. Inscenácia Deduško je príspevkom k medzigeneračnej kontinuite a podporou aktívneho života.

Inscenácia inšpirovaná knihou Lietajúci deduško od Štěpána Zavřela.

Réžia: Matija Solce

Hrajú: Anna Čonková, Róbert Laurinec, Peter Pavlík a.h., Ľubomír Piktor

vstupné: 5,00 €

___________________________________________________________________________ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.6./štvrtok/ 17:00 / Stredná umelecká škola scénického výtvarníctva, Sklenárova 7/ premiéra

19.6./utorok/ 11:30 /

20.6./streda/ 09:00 a 11:00 /

Dĺžka predstavenia: cca : 0:50

Júlia Rázusová

Adventura humana

Interaktívna inscenácia určená do telocviční základných škôl ako prevencia šikany.

pre deti od  9 rokov

Sindibád sa nalodil a teší sa na námornícke dobrodružstvo. Ešte ale netuší, že morská tíš, búrka, či vlnobitie môžu nastať medzi námorníkmi bez ohľadu na počasie. Ako rozohnať mrákavu, zachrániť seba či druhého? Zažite spolu so Sindibádom plavbu k sebe a k iným, zažite Adventuru humanu: dobrodružstvo byť človekom.

Inscenácia na pozadí známeho príbehu hovorí o probléme šikany na základných školách. Odohráva sa v autentickom prostredí telocvične, ktoré sa princípom reality hack metódy prelína do snovej reality rozprávkového príbehu hrdinu, ktorý na svojich dobrodružných moreplavbách zažíva situácie plné stretov s novým, nepoznaným, či nebezpečným.

Inscenáciu hrávame výlučne ako organizované predstavenia v priestoroch základných škôl. Po jej odohraní nasleduje diskusia vedená odborníkom z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

réžia: Júlia Rázusová

hrajú: Michal Adam, Simon Fico, Miriam Kalinková, Adela Mojžišová, Peter Pavlík a.h., Matej Chudada

vstupné: 3,00 €

___________________________________________________________________________ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.6./pondelok/ 14:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

19.6./utorok/ 09:00 /Istropolis, Škultétyho ul. č. 5, BA/

Dĺžka predstavenia: cca 0:50

Gejza Dezorz, Lucia Ditte

Príšerka Charlie

Strašidelná komédia o filmových príšerkách.

pre deti od 5 rokov

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo robia filmové príšerky po ukončení svojej hviezdnej kariéry na striebornom plátne? Veru tak: múmia, upír, mimozemšťan či Frankenstein skutočne existujú, vytvoril ich bláznivý profesor Harryhausen a teraz sa musia ukrývať pred svetom v hoteli na utajenom mieste. A je to strašná nuda! Jedia pukance, pozerajú filmy, a dúfajú v hviezdny comeback. Čo ak ich sláva definitívne vybledne a diváci na nich zabudnú? Ktosi však klope na bránu. Príležitosť! Vraj producent z Hollywoodu.

Bláznivá strašidelná komédia v atmosfére „búrky na cintoríne a zavýjajúceho kojota“ o hľadaní zmyslu života a nástrahách bezbrehej túžby po sláve s hudbou od Mariána Čekovského vás postraší, pobaví a zoznámi s udatnou príšerkou menom Charlie, o ktorej ste doteraz nikdy nepočuli, pretože jej film nebol nikdy natočený, a na ktorú odteraz už nikdy nezabudnete, pretože sa vám obeťou za svojich priateľov zapíše rovno do srdca.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

réžia: Gejza Dezorz

hrajú: Ľubomír Piktor, Juraj Bednarič, Miroslava Dudková, Michal Adam, Andrej Kováč, Simon Fico, Lukáš Tandara

vstupné: 6,00 €

(bbd, red)

Foto: BBD

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter