Kultúra 8. jún 2018

Bratislavské bábkové divadlo mieri do škôl s unikátnym projektom


BBD predstaví 14. júna o 17:00 inscenáciu s názvom Adventura humana, ktorou bude v školách hovoriť o téme šikany.

BBD čaká posledná premiéra sezóny a nebude to veru žiadny titul do počtu. Po dvoch mesiacoch skúšok v telocvični už čoskoro uzrie svetlo sveta putovná inscenácia Adventura humana, ktorá bude celkom špecificky hovoriť o probléme šikany na základných školách.

Autorka textu a režisérka Júlia Rázusová sa oprela o známy príbeh námorníka Sindibáda, ktorý si musí nájsť svoje miesto na palube medzi námorníkmi, čo nie je vždy jednoduché.

Scéna od Barbory Rajčanovej spolu s bábkami a rôznorodými objektmi z dielne Martiny Fintorovej v súznení s hudbou Lucie Chuťkovej  pretvára obyčajnú telocvičňu na magický svet putovania, ktorého sa môžu deti navyše interaktívne zúčastňovať.

Samy si môžu vyskúšať, aké je to byť páchateľom, obeťou, či prizerajúcim sa de samy sa môžu rozhodnúť, ako budú v tejto situácii konať. Jednoducho si môžu zažiť Adventuru humanu - dobrodružstvo byť človekom.

Inscenácia vznikla v spolupráci s odborníkmi z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie ako aj z Linky detskej istoty, s ktorými tvorcovia konzultovali problematiku šikany medzi deťmi.

Adventura humana je výnimočný umelecký projekt s dôležitým pedagogickým presahom.  Určený je pre vekovú skupinu detí od 4. po 6. ročník ZŠ.

(red, bbd)

Foto: BBD

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter