Dobre vedieť 24. november 2019

Sushi, hovädzie teriyaki s ryžou i zemiakovo-gaštanový krém: ZSSK testuje nové menu a služby


Spoločne so svojím partnerom spoločnosťou Wagon Slovakia Košice (WGS), ktorý reštauračné vozne prevádzkuje, sa národný dopravca rozhodol ich ponuku zmodernizovať a zatraktívniť.

Do pilotnej prevádzky sa tak dostáva prvý reštauračný vozeň, ktorý okrem absolútne nového jedálneho lístka prináša celkom nový moderný koncept služieb. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

 

ZSSK informuje, že cestujúci môžu deň na cestách odštartovať čerstvými raňajkami v podobe klasickej praženice, kompletnými anglickými raňajkami či dokonca vločkami s bielym jogurtom a so sezónnym ovocím.

K tomu si môžu dopriať talianske espreso alebo 100 % džús. V prípade chuti na hlavné jedlo, je možné skúsiť tekvicové rizoto s parmezánom, hovädzie teriyaki alebo čerstvý šalát s kozím syrom.

„Prosíte si len polievku? Veríme, že vás poteší ázijská Pho-Bo, zemiakovo gaštanový krém alebo tradičná fazuľová,“ ponúka ZSSK.

 

Okrem „prekopaného“ menu prichádza aj mobilbar s kompletne novým vybavením, ktorý vás obslúži priamo na mieste, kde cestujúci sedí. Môže  si objednať nielen rôzne pochutiny, ale aj sýtejšie jedlá, napríklad sushi či americký BBQ hotdog a nápoje vrátane čerstvo pripraveného presíčka.

 

„V rámci inovácií sme sa rozhodli priniesť do reštauračných vozňov novinky inšpirované svetovou gastronómiou. Štandard stravovacích služieb vo vlakoch tak chceme posunúť na vyššiu úroveň a navrhnutými zmenami zvýšiť komfort pre cestujúcu verejnosť.

V prípade zavedených zmien je pre cestujúcich atraktívna najmä novinka, a to ponuka snack menu v celom vlaku, nielen v reštauračnom vozni. Keďže sme v testovacej fáze, našou snahou je novo poskytnuté služby doladiť čo najlepšie, preto budeme vďační, ak nám dajú cestujúci spätnú väzbu,“ priblížila Alžbeta Gajdošová Keruľová, hovorkyňa WGS.

 

Inovované menu a nové služby nájde cestujúci každý deň vo vlaku IC 44/45, ktorý vychádza z Košíc o 07:11 a smeruje do Viedne cez Bratislavu. Spiatočnú cestu môžu v novom reštauráku absolvovať o 14:42 z Viedne, s odchodom z Bratislavy o 16:06 a s príchodom do Košíc o 20:42.

 

„Verím, že sa tento test nášmu partnerovi osvedčí. Naše IC vlaky využíva čoraz viac ľudí a ich ekonomika sa stále zlepšuje. Verím, že tento rok už budú štátom nedotované vlaky ZSSK v zisku a vďaka našim partnerom budeme môcť nové menu ponúknuť aj v ostatných IC-čkach,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

 

Služby i menu sú stále v testovacej prevádzke a neustále sa dolaďujú. ZSSK i WGS preto cestujúcich vyzývajú, aby po otestovaní napísali svoje pozitívne, prípadne i kritickejšie postrehy na emailovú adresu gr@wgske.sk.

(red)

Foto: ZSSK

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter