Dobre vedieť 23. november 2017

Poznáte tie najlepšie miesta na Slovensku? My áno!


Novinárka a marketingová konzultantka Simona Budinská štyri roky cestovala po Slovensku, aby svojim čitateľom na portáli Kavickari.sk mohla prinášať tie najzaujímavejšie informácie zo sveta kaviarní, hotelov i reštaurácii.

Teraz desiatky navštívených podnikov, stovky spoznaných osobností a nespočetné množstvo vypitých káv pretavila spolu so svojim tímom do neobyčajného bedekru, ktorý momentálne prichádza na pulty kníhkupectiev.

Na svete je kniha Top miesta na Slovensku/Top places in Slovakia.

„Táto kniha dokazuje, že na Slovensku je kam ísť za dobrým jedlom a kávou.

V kontexte našej prírody a kultúrneho dedičstva sa aj vďaka týmto dobrým miestam stávame atraktívnou dovolenkovou destináciou.

Verím, že bedeker inšpiruje aj mladých ľudí, ktorí sa vzdelávajú v oblasti gastronómie, aby v tejto sfére objavili úžasné méty, ktoré sa dajú dosiahnuť a nevnímali napríklad prácu čašníka len ako otravné roznášanie.

Je to skrátka inšpirácia pre všetky strany a ja sa za stranu návštevníkov z nej veľmi teším,“ vyjadruje sa o knihe známa moderátorka a glosátorka Adela Vinceová.

Vizuálne krásna kniha je tak najmä bedeker pre všetkých milovníkov kvalitnej gastronómie, pôžitkárov, „kávopičov“, či len kaviarenských povaľačov.

Za jej pozadím stojí tím obľúbeného portálu Kávičkári.sk, ktorý už vyše štyroch rokov navštevuje tie najlepšie prevádzky (nielen) na Slovensku.

„V našej knihe sme sa snažili priniesť výber toho najlepšieho a najzaujímavejšieho, čo sme na Slovensku počas našej práce objavili. Veríme, že touto formou podporíme aj vznikajúcu novú formu turistiky – ‚gastroturistiku‘,“ tvrdí Simona Budinská, autorka knihy.

Atraktivitu knihy zvyšuje i fakt, že je vydaná dvojjazyčne - v slovenčine a v angličtine, čím sa stáva veľmi zaujímavou aj pre skupinu turistov, či naopak Slovákov cestujúcich do zahraničia, ktorí chcú zo Slovenska priniesť priateľom hodnotný dar, ktorý sa môže stať aj motiváciou navštíviť našu krásnu krajinu.

Bedeker je rozdelený na tri obsahové časti – recenzie šesťdesiatich kaviarní a bistier umiestnených podľa krajov, inšpiratívne rozhovory s majiteľmi vybraných prevádzok a lahodné recepty ku káve.

Kniha je bedekrom ako sa patrí a pri každom z ôsmich krajov predstaví aj to najzaujímavejšie z nich, kam sa okrem pitia kávičky oplatí ísť.

Kniha okrem ľahkého spracovania ulahodí aj dizajnom.

Autorom grafiky je Adam Bobro, ktorý zároveň vlastní aj gastronomický projekt Resitnow.com, predstavujúci rezervačný systém pre rôzne typy prevádzok.

„Spoločné nadšenie pre gastronómiu a najmä Adamove grafické cítenie dodali knihe výslednú hravú podobu.

Aj vďaka nemu a fotkám od kolegov, najmä Ondreja Bobeka, dostáva celý projekt skutočnú dušu.“

Podpora myšlienky budovania kvalitnej gastronómie v autorke aj po zostavení knihy pretrváva a aj preto sa rozhodla svoj honorár z predaja kníh venovať OZ Vagus, ktoré pomáha ľuďom bez domova sa navrátiť naspäť do pracovného života.

„Kaviareň Dobre&Dobré, ktorá je dielom tohto občianskeho združenia je súčasťou knihy. Zdalo sa mi to ako výborné prepojenie a možnosť ako pekne pomôcť propagácii tejto myšlienky.

Budem rada, ak na Slovensku budú vznikať ďalšie takého skvelé miesta. My ich potom samozrejme veľmi radi odpromujeme,“ dodáva s úsmevom autorka.

V knihe sa predstaví až šesťdesiat prevádzok.

Tie boli do zoznamu zaradené až po diskusii autorky s odborníkmi z gastronomickej oblasti a žiadna z prevádzok si za svoje umiestnenie v knihe neplatila.

„Náklady na tvorbu tejto finančne náročnej knihy nám pomohli čiastočne pokryť sponzori- Bazzara, REDCOCO, Brita a spomínaný Resitnow.com, ktorým patrí obrovská vďaka.

Bez nich by zrejme nikdy neuzrela svetlo sveta v podobe akej ju môžete teraz vidieť,“ uzatvára Budinská.

Kniha Top miesta na Slovensku / Top places in Slovakia mohla byť publikovaná vďaka partnerom, za čo im úprimne ďakujeme.

BAZZARA ACADEMY SLOVAKIA

Nielen lahodná chuť kávy Bazzara robí z nej to, čo na nej milujeme.

Je to najmä silný taliansky príbeh rodiny, ktorá dokázala vybudovať malé kávové impérium a zároveň nikdy nezabudnúť na to, čím a kým bola predtým.

Túto ľudskosť v sebe nosí aj zástupca značky pre Slovensko, Šimon Staš, ktorý patrí k najväčším profesionálom v kávovej oblasti na našom trhu.

Vytrvalosť, húževnatosť a vášeň, ktorú venuje tvorbe značky Bazzara na Slovensku sa odráža na vzniku nových miest, kde si môžete vychutnať tento lahodný nápoj.

Aj vďaka nemu mení Slovensko svoju „gastromapu“ a stáva sa novou kávičkárskou veľmocou. Aspoň pre nás.

(red)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter